Haberler

Aydınlı Öğrenciler İçin Tanıtım ve Kariyer Günleri

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye'nin gözde üniversitelerini "3.Geleneksel Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında Aydın'da ağırlıyor.
Türkiye ve KKTC'nin gözde üniversiteleri, üniversiteye girecek...

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye'nin gözde üniversitelerini "3. Geleneksel Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında Aydın'da ağırlıyor.

Türkiye ve KKTC'nin gözde üniversiteleri, üniversiteye girecek gençlerin tercihlerinde yer sahibi olabilmek amacıyla 13-14-15 Kasım tarihleri arasında Aydın'da buluşuyor. Gün boyu etkinliklerin, gösterilerin, konferans ve söyleşilerin düzenleneceği etkinliğe, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği yapıyor. Bugün açılan tanıtım standları, 3 gün boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında üniversiteye hazırlanan gençleri ve ailelerini ağırlayacak.

Üniversiteye hazırlanan gençlere, hayallerini kurdukları üniversiteleri yakından tanıma fırsatı sağlamak, gençlere ve anne-babalara yeni bakış açıları kazandırmak, Aydın'ın eğitimdeki başarısını ön plana çıkarmak ve Aydın'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, Türkiye ve KKTC'den 29 tane tanınmış üniversite yer alıyor. Yaklaşık olarak 6 bin 500 öğrenci ve 2 bin anne-babanın stantları ziyaret etmesini amaçlayan Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinliğine Aydın merkezde ve ilçelerde bulunan tüm eğitimciler ile öğrenci velileri davet edildi. Bu sayede, ekonomik yetersizlikler yüzünden okul gezilerine katılamayan, üniversiteleri yeteri kadar tanıma fırsatı bulamayan bireyler de bu fuara katılarak, bizzat üniversite temsilcilerinden bilgi alma şansı buluyor. Ayrıca seçkin üniversitelerin görevlendirdiği öğretim görevlisi ve öğretim üyeleri tarafından "Sınav Kaygısı, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Geleceğin Meslekleri, Verimli Ders Çalışma, Başarı ve Mutluluk" konularında seminer ve söyleşiler yapılarak öğrencilerin kişisel gelişimlerini geliştirmeleri sağlanacak.

3. Geleneksel Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri açılış konuşmasını yapan Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, düzenlemiş oldukları bu etkinlikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin üniversiteleri yakından tanıma fırsatı yakalayacaklarını belirtti.

Aydın'ın LYS sınavlarında daima başarılara imza attığını ve bu başarılara daha da hız kazandırmak için yükseköğrenim kurumları tanıtım ve kariyer günlerinin faydalı olacağına işaret eden Töre, "Yükseköğrenime hazırlanan gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri gelecekte başarılı ve mutlu olabilmeleri açısından büyük bir önem arz etmektedir. Üniversiteye hazırlana gençlerimiz hayallerini kurdukları üniversiteleri yakından tanıma fırsatı yakalayacak anne ve babaları yeni bir bakış açısı kazanacak. Bu sayede ekonomik yetersizlikler yüzünden okul gezilerine katılamayan üniversiteleri yeteri kadar tanıma fırsatı bulamayan öğrencilerimize de bu fuara katılarak bizzat üniversite temsilcilerinden bilgi alarak üniversiteler yakından tanıma fırsatı yakalayacaklar" dedi.

Konuşmacı olarak kürsüye gelen ve Aydın'ın öteden beri yükseköğrenim sınavlarında önemli başarılara imza attığını vurgulayan Vali Yardımcısı Halil Canavar, "Üniversite sınavlarında başarılı olan ilimizin üniversite sınavlarında başarılı olan öğrencilerimize en doğru üniversiteye yönlendirebilmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, bu anlamda onları yönlendirmek adına vizyon ve misyon kazandırmak çok önemlidir. Üniversitelerimizin tanıtımı ve öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine fırsat verecek olan bu değerli stantların, seminer ve konferansların düzenlenmesinden dolayı başta bu işi koordine eden ve bu önemli etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Aydın Fen Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinden sonra 3. Geleneksel Yükseköğretim Kurumlarını Tanıtım ve Kariyer Günleri açılış kurdelası protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra protokol üyeleri tek tek stantları gezerek üniversiteler hakkında bilgi aldı. Açılış müzik eşliğinde kokteylle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Pervin Töre Aydınlı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title