Haberler

Aydınlı Öğrenciler Hidrojenle Çalışan Efe75'i Üretti

Aydın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, il genelinde 2014/2015 eğitim yılı içinde yapılan faaliyetlerin tanıtıldığı fuar için, EFE75 adlı hidrojenle çalışan otomobil üreterek büyük bir başarıya imza attı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde geçtiğimiz 21 Mayıs Perşembe günü açılışı yapılan fuarda 30'u aşkın ürün tanıtıldı. Birbirinden ilginç bir çok ürün, proje ve tasarımın sergilendiği fuarda, Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölye Şefi Tuncay Beyazgül ve öğrencilerinin ürettiği Hidrojen ile çalışan EFE75adlı otomobil dikkatleri üstüne çekti. Gelecekte önemli enerji kaynaklarından biri olacak olan hidrojenle çalışan araç, hidrojen yakıtını elektrik üretmek için kullanıyor. Yakıt hücresi sistemi ile yakıt hücresi teknolojisini hibrit teknolojisiyle birleştirilen araba, içten yanmalı motorlara göre üstün enerji verimliliği sağlıyor. EFE75, yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlamasının yanı sıra, çevreci özelliği ile doğaya zehirli gaz salımını engelliyor. Teknolojisi ile odak noktası olan araç, uzaktan kumanda ile çalıştırılabilme özelliğine de sahip. Aracın istenildiği takdirde benzin ve gazlı olarak da kullanılabileceğini söyleyen Atölye Şefi Tuncay Beyazgül " EFE75'in 40 yıl önce ilk defa trafiğe çıkmış hurda bir aracın diriliş hikayesinde tüm Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi öğrencilerinin emeği geçti. Yapımı 4-5 ay gibi kısa bir zaman zarfında gerçekleşti. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesi çok önemli nokta. Aracımıza ilgi gösteren herkese gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah tanıtımımıza başka mecralarda da devam edebiliriz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Aydınlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title