Haberler

Aydınlı Muhasebeciler Eğitime Önem Veriyor

Mesleğe yeni adım atacak olan stajyer mali müşavir adaylarını her ay eğitime tabi tutan Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, kaliteli ve donanımlı meslektaş yetiştirmek için büyük çaba sarfediyor.

Mesleğe yeni adım atacak olan stajyer mali müşavir adaylarını her ay eğitime tabi tutan Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, kaliteli ve donanımlı meslektaş yetiştirmek için büyük çaba sarfediyor. Oda başkanı Rıza Yörüyen, "Tek hedefimiz bilgi, kişilik ve eğitim anlamıyla bu topluma kaliteli mali müşavirler yetiştirmek" dedi.

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), geleceğin muhasebecilerini eğitimlerle hazırlıyor. Her ay farklı konularda eğitimlere tabi tutulan stajyer mali müşavir adayları bu ay da meslek etiği konusunda eğitimden geçti. Aydın SMMMO Konferans Salonun'da gerçekleşen eğitimde Muğla Üniveristesi'nden Yrd. Doç. Dr. Eymen Gürel, geleceğin mali müşavirlerini 'meslek etiği' konusunda bilgilendirdi.

Odanın eğitimleri ile ilgili olarak bilgiler veren ve eğitime en çok değer veren meslek örgütü olduklarını ifade eden Yörüyen, "Bizde mali müşavirliği mesleği elde etmek için sınav ve staj şartımız var. Mali müşavir olduktan sonra bile eğitimlerimiz devam etmek zorunda çünkü ilgili olduğumuz yasalar ve kanunlar her zaman güncelleniyor ve değişiyor. En önemli ve değer verdiğimiz eğitim çalışmalarından biri stajyerlere verdiğimiz eğitimdir. Bu her ay düzenli olarak yapmış olduğumuz toplantılarda stajyerlerimizi mesleki konularda bilgilendiriyoruz. Şu an odamıza kayıtlı meslektaşlarımızın yanında çalışan 102 adet mali müşavir adayı stajyerlerimiz var. 50'ye yakın arkadaşımız da stajlarını tamamladı ve bitirme sınavlarına giriyorlar. Stajyer olabilmek için de çaba sarfeden odamıza kayıtlı 323 arkadaşımız var. Odamız sadece yönetim ve meslektaşlarımızın odası olmayıp mesleğe adım atamaya çalışan arkadaşlarımızın da odasıdır. Temel hedefimiz bu mesleğe girmek isteyen arkadaşlarımıza odamızın güler yüzünü, ilgisini göstererek bu mesleğe dört elle sarılmalarını ve birlik beraberliği tatmalarıdır" dedi.

En fazla meslek etiği eğitimlere ihtiyaç duyduklarını kaydeden Yörüyen, "Hiçbir meslek örgütünde olmayan bir çalışma sistemine sahibiz. Meleğe girmek için üniversite okumak, staj sınavını kazanmak, yeterlilik sınavını kazanmak gerekiyor. Bu aşamada da bu arkadaşlarımız üç yıl boyunca her ay eğitimlere tabi tutuyoruz. Arkadaşlarımızı iyi bir ortamda mesleğe almak için dolu dolu yetişmelerinde yardımcı oluyoruz. Her ilçeden gelen arkadaşlarımızla burada arkadaşlık ve dostluk ortamı da oluşturuyoruz. Birlikte mukavemet ve mukayese mantıklarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Tek hedefimiz bilgi, kişilik ve eğitim anlamıyla bu topluma kaliteli mali müşavirler yetiştirmek. Bu eğitimler bence Türkiye'de sayılı odada vardır. Biz bu eğitimleri çok önemsiyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title