Haberler

Aydınlı Grup ile Yakın Coğrafyalarda Büyümeyi Hedefleyen Fransız Cacharel 2015'te Kadın Giyiminde...

Erkek giyiminde dünyada sadece Türkiye'de Aydınlı Grup ile işbirliği yapan Fransız Cacharel markası 2015 ile birlikte yine Aydınlı Grup ile kadın giyimini de Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor.

Erkek giyiminde dünyada sadece Türkiye'de Aydınlı Grup ile işbirliği yapan Fransız Cacharel markası 2015 ile birlikte yine Aydınlı Grup ile kadın giyimini de Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. Cacharel'in kadın giyim ürünleri Türkiye'de ilk kez Haziran ayında hazır giyim sektörünün,moda severlerin ve tüketicinin beğenisine sunulacak.

Cacharel'in kurucusu ve Dünya Başkanı Jean Bousqet, Cacharel'in toplam cirosu içinde Aydınlı Grup'un yüzde 20 düzeyinde bir pay oluşturduğunu belirterek " Cacharel markası erkek giyiminde dünyada sadece Aydınlı Grup ile işbirliği içinde.Başka hiçbir ülkede marka haklarımızı paylaşmıyoruz.Bu işbirliği 1995 yılından bu yana her yıl ilerleyerek önemli bir aşamaya geldi. Türkiye'nin dışında yakın coğrafyalarda da Aydınlı ile işbirliğimiz her yıl daha da genişliyor. Tüm dünyada ortak çıkarımız birlikte devam etmek şeklinde oluşursa o zaman durup ve düşünürüz ve ona göre karar veririz.Aydınlı gibi bir ortak bulmak zor" dedi. Jean Bousqet, "Biz bütün dünyaya bir pazar olarak bakıyoruz. Artık kalite,moda,satınalma davranışları tüm dünyada ortaklaşıyor. Paris'te neyse artık İstanbul'da da aynı moda söz konusu. Biz de aynı ürünleri aynı kailtede ve satınalınabilir fiyatlarda sunmaya çalışıyoruz. Şu anda tüm dünyada üretimde birçok ortaklığımız var.Eğer biz sadece tasarım yapıp üretimde tek bir ortaklıkla yürümeyi düşünürsek gelecekte bu da söz konusu olabilir.Aydınlı Grup ile işbirliğimiz zaten sürekli gelişme halinde" diye konuştu.

-"TÜRKİYE'DE GENÇLERİN MODAYA UYUMU 10-15 YILDA ÇOK GELİŞTİ"-

Jean Bousqet, kaliteli ürünleri satın alınabilir fiyatlarda sunmanın önemine dikkat çekerken " Bugün baktığımızda gençlerin 10 yıl öncesine göre daha kötü giyindiğini söyleyebilirim. Paris caddelerine baktığımızda bunu görebiliyoruz.Bu nedenle biz yüksek modayı ucuz değil ama uygun fiyatlarla gençlere ulaştırmayı hedefliyoruz.Bu fiyat politikası Türkiye için de geçerli" dedi. Türkiye'de gençlerin modaya uyumu konusundaki gelişimiyle ilgili bir soru üzerine Jean Bousqet," Geçen 10-15 yılla kıyaslandığında Türkiye'de gençlerin çok daha iyi ve modaya uygun giyindiklerini ve kendilerini geliştirdiklerini söylemek mümkün.15 yıl önce böyle değildi. Paris caddelerinde giyim kuşam nasılsa İstanbul'da da şimdi aynı" yorumunu yaptı. Cacharel kadın giyim ürünleriyle Türk tüketicisinin de artık buluşma vaktinin geldiğini ve bu konuda Aydınlı ile çalışmaların sürdüğünü belirten Jean Bousqet," Kadın giyiminde Fransa'da ne ise aynısı Türkiye'de de olacak.Haziran sonunda ilk sunumu yapacağız. Cacharel kadın giyim ürünleri Fransa'dan ithal ürünler olacak. Burada da satın alınabilir fiyat politikası izleyeceğiz" dedi.

-BU YIL YÜZDE 15-20 BÜYÜME VE 11 MAĞAZA AÇMA HEDEFİ-

Toplantıda soruları yanıtlayan Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent özkan ise, Grup olarak Cacharel'in yanı sıra temsil ettikleri diğer markalarla birlikte Türkiye dahil 50 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve mağazaları bulunduğunu belirterek"Cacharel mağazalarımızla 2013'te 117 milyon TL bir ciro gerçekleştirdik. Bu yıl hedefimiz yüzde 15-20 düzeyinde büyümek ve 135-140 milyon TL bir ciroya ulaşmak.2014'te yurtiçi ve yurtdışında toplam 11 yeni mağaza açmayı planlıyoruz.Bu mağazaların 7'si yurtdışı ve 4'ü de yurtiçinde olacak.Böylece toplam Cacharel mağaza sayısı 55'den 66'ya çıkacak. Kuzey Afrika'dan Doğu Avrupa'ya,Rusya'ya,Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan geniş bir coğrafyada mağazalarımız var. Bu coğrafyada yeni mağazalar açmaya da devam edeceğiz.Yurtiçinde açacağımız mağazalar ise İstanbul ve Ankara'da olacak" dedi. Aydınlı Grup'un toplam cirosu içinde yurtdışı mağazaların payının her yıl daha da yükseldiğini açıklayan Özkan,"Türkiye dahil 50 ülkede mağazalarımız var. 2018'e geldiğimizde yurtdışı mağazaların cirosu toplam ciroda daha büyük payı alacak"diye konuştu.

Özkan, Cacharel kadın giyim ürünlerinin Türkiye'de tüketiciyle 2015 ile birlikte buluşacağını belirtirken, sadece kadın giyim mağazaları açabilecekleri gibi ortak mağazaların da söz konusu olacağını sözlerine ekledi.

-"KALİTE VE TASARIMDA GELDİĞİMİZ NOKTA KENDİ MARKAMIZI YARATMAK KADAR ÖNEMLİ"-

"Neden kendi markanızı da yaratmıyorsunuz" şeklindeki bir soruya Levent Özkan " Bu bize hep soruluyor. İki tercihiniz var, ya kendi markanızı yaratıp dünya pazarlarına açılacaksınız ya da evlilikler yoluyla dünyada bilinen markalarla yola devam edeceksiniz. Biz evliliklerle ve dünya markalarıyla dış pazarlarına açılmayı tercih ettik. Tüm dünyada çok iyi bilinen Cacharel markası ile yakın coğrafyalara ve dünyaya açılıyoruz.Örneğin Rusya'da Cacharel markasıyla mağaza açtığınızda daha ilk günde yüksek satış rakamlarına ulaşmanız mümkün. Çünkü markanın kalite algısı ve bilinirliği yüksek.20 yılda Cacharel ile gerek üretimde gerekse tasarımda aldığımız mesafe çok fazla.Ürünlerin tasarımlarını ve de üretimini burada yapıyoruz ve yurtdışı mağazalarımıza made in Turkey etiketiyle gönderiyoruz.Kalite ve tasarımda bu noktaya gelmiş olmak en az bir Türk markası yaratmış kadar önemli"diye yanıt verdi.

-CACHAREL ZORLU MAĞAZASI-

Öte yandan, Cacharel'in yeni konseptini yansıttığı mağazası Zorlu Center'da açıldı. Markanın kurucusu ve dünya başkanı Jean Bousquet tarafından açılan Cacharel Zorlu Center mağazasının, markanın 50 yılı aşan deneyiminin bir sonucu olarak son bir yılda değişen, özgür, gezgin, keşfetmeyi seven ama aynı zamanda da sofistike ve detaylarda gizli tasarım ve kaliteye önem veren anlayışını taşıdığı belirtildi.Cacharel'in yanı sıra, Pierre Cardin ve U.S. Polo Assn. markalarının ana lisans sahibi olan Aydınlı Grup 3 kıtaya yayılan, 246'sı Türkiye'de toplam 390 mağazası ve 3 bin 500'ü aşkın çalışanı ile sadece Türkiye'nin değil yakın coğrafyasının da en büyük hazır giyim perakendecilerinden biri olarak biliniyor. 2013 sonu itibariyle 618 milyon TL.'ye ulaşan toplam cirosu ile Aydınlı Grup, dünya çapında 30 ülkeye 60 milyon dolar ihracat yapıyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Aydınlı Paris Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title