Haberler

Aydınlı Gençler 'Biz de Varız' Dedi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, 2014 yılı gençlik projeleri destek programı kapsamında ‘Biz De Varız Gençlik Projesi’ uygulanmaya başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, 2014 yılı gençlik projeleri destek programı kapsamında 'Biz de Varız Gençlik Projesi' uygulanmaya başlandı.

Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülecek proje hakkında bilgi veren Dernek Başkan Yardımcısı Halil Durak, projeye Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da destek vereceğini söyledi. Aydınlı gençler adına projeye destek veren Gençlik ve Spor'a teşekkür eden Durak, projenin 10 ay süreceğini belirterek, "Projenin hedef grubumuz özellikle ilimizin Osman Yozgatlı, Ovaeymir, Yeniköy ve İstiklal Mahalleleri'ndeki gençler. Bu mahallelerde yaşayan ailelerin eğitim ve maddi durumları da kötü olduğundan çocuklarına eğitim konusunda yeterli ilgiyi gösterememektedirler. Bu durumdaki öğrenciler ise özellikle okul sonrası, kötü alışkanlıklarla iç içe olmaları, illegal örgütlerce kandırılma ve kullanılmayla yüz yüzedir. Hale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu gençlerin okul dışındaki vakitlerini daha verimli geçirerek hem topluma faydalı hem de toplumla barışık ve ötelenmişlik hissinden uzak bir bireyler yetişmesinde katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLECEK

Öğrencilerin derslerine takviye amaçlı Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce dersleri vererek hem okul hem de merkezi sınavlarda başarılarının artmasına yardımcı olmak istediklerini kaydeden Durak, "Bu kurslarımızda öğrencilerimize, velilerimize seminerlerle öğrenci başarısını arttırmak, aile içi ilişkileri geliştirme, toplumla kaynaşma adına yapılması gerekenler konusunda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu faaliyetlerle birlikte çeşitli gezi, piknik gibi sosyal faaliyetler düzenleyerek kaynaşmayı sağlamayı da düşünüyoruz. Programımızda özellikle milli şuuru ve bilinci kazandırma ve artırma adına Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle eserler okutturma, seminerler düzenleme, Çanakkale Savaşlarının geçtiği bölgeyi ziyaret etme, şiir ve mektup yarışmaları düzenleme, eğlence ve sportif aktivitelerle zihinsel ve bedensel gelişimi sağlayacak faaliyetler planlıyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeniköy Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title