Haberler

Aydınlardan 4 Maddelik Yeni Bildiri! Bu Kez PKK'ya Uyarı Var

Güncelleme:

Güneydoğudaki çatışmaların bir an önce durdurulmasını talebiyle "Suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 'ihanet'le suçlanan 1128 akademisyen hakkında başlatılan soruşturmalar ve evlerine polis baskınları eşliğinde gözaltılara tepkiler sürerken 4 maddelik yeni bir bildiri daha geldi.

AK PARTİ'YE 12 EYLÜL HATIRLATMASI

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi ve aralarında Prof. Baskın Oran'ın da bulunduğu 100'den fazla aydın, sanatçı, yazar ve aktivist tarafından hazırlanan bildiride Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik tepki, 12 Eylül hatırlatması ve PKK'ya 'kör terör' uyarısı var.

PKK'YA 'KÖR TERÖR' UYARISI

"Erdoğan rejimi bizzat yarattığı kargaşayı bahane ederek Türk halkına 12 Eylül'ü aratacak bir baskıyı asla uygulayamaz" denilen bildiride, örgüte yönelik "PKK ise Kürtlerin imha edilmesi politikası ile mücadele ederken kör teröre kayarak sivillere zarar veremez" ifadeleri yer aldı.

AKADEMİSYENLERİN 4 MADDELİK YENİ BİLDİRİSİ ŞÖYLE:

1. Erdoğan rejimi bizzat yarattığı kargaşayı bahane ederek resmi ideoloji dışındaki farklı düşüncelerini ifade eden akademisyenler başta olmak üzere Türk halkına 12 Eylül'ü aratacak bir baskıyı asla uygulayamaz.

2. Hendekler ve barikatlar denilen olay bugünkü kargaşanın sebebi değildir. Kürtlere 1919'dan bu yana verilip tutulmayan sözlerin, son olarak da müzakere masasının devrilmesinin yarattığı hayal kırıklığının ve Kürtlere uygulanagelmiş boğucu baskının günümüzdeki koşulları sonucudur.

3. Erdoğan rejimi bunları bahane yaparak kendi Kürt vatandaşlarını öldüremez, zulmedemez, onurlarını ayaklar altına alamaz, cenazelerini zırhlı araçlar arkasında sürükleyemez, kentlerini harabeye çeviremez.

4. PKK ise Kürtlerin imha edilmesi politikası ile mücadele ederken kör teröre kayarak sivillere zarar veremez, kendi halkını çaresiz bırakamaz, iktidara daha büyük baskı uygulama fırsatı yaratamaz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Baskın Oran Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (14)

akakMobil-ANDROID:

ulan bunun neresinde pkk ya uyari var. bunlar zebanidir.kefirdir.ermenidir.zalimdir ve bunlari destekleyenlerde ornekte goruldugu gibi bunlarla aynidir.

0
0
yanıtYanıtla
etek düşmanıMobil-ANDROID:

türklerin sözü niye duyulmaz. niye bu pkklılarin her dediği reklam edilir. nasıl bir ülke burası.bu ülkede nasıl oluyorda ülkesini seven faşist keleşle gezen demokrat oluyor

0
0
yanıtYanıtla
demokratçıMobil-ANDROID:

akademisyenler türkiyenın baştacıdır erdoğan müsvetedır

0
0
yanıtYanıtla
AliMobil-IOS:

Aydınlı mı bunları yazan

0
0
yanıtYanıtla
basmayan beyinler kulubüMobil-ANDROID:

buda öbüründende iğrenç. kürtlerin yok edilme politakası ne. ne mücadelesi. sivilllere zarar veremez devlete verebilirmi. ülkemin aydınlarına bak...

0
0
yanıtYanıtla
gerçekMobil-ANDROID:

Kürtlerin imhası diye birşey yok diyarbakırda yaşıyoruz kurduz ve pkkyi desteklemiyoruz gelin görün normal hayat devam ediyor devlet kürtleri değil Kürtlerin evine bomba doseyen Hendek kazan teröristlerle mücadele ediyor bunlar akademisyen olamaz evlerinin önüne Hendek kazıp hadi gidin burası artık bizim diyenleri görseler kim kime zulüm yapıyor anlarlar gelsinler surdan giden insanlarla konuşsunlar

0
0
yanıtYanıtla
Ozan CMobil-ANDROID:

Bu aydınlar halkı ,ülkeyi hiç anlayamamış içinde bulunduğumuz durumu hiç sorgulayamamış.Merak ediyorum bu kendilerini aydın sanan gereksizler mağaralardamı yetiştler.

0
0
yanıtYanıtla
mehmetMobil-ANDROID:

Allah'cc sizi El-Kahhar Sıfatıyla Kahr-ı Perişan Eylesin İçimizdeki Hainler Bu. Vatan Helimizin Daha Ne Hakkında Bahsediyorsunuz Satılmış Dış güçlerin uşakları Refah içinde Yaşayarak Devletin Her türlü Hakkında Faydalanarak En iyi hakları Alıyoryoruz Helimiz Nankörler Bu ülkenin Etrafı hep sırtlanlarla Çevrili Burda Bıre Nankörler

0
0
yanıtYanıtla
asmak lazımMobil-ANDROID:

asın bildiri yayınlayanların tümünü devletimiz de rahat etsin ya bunlar nasıl aydın Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum seferberlik ilan etsin

0
0
yanıtYanıtla
parsMobil-ANDROID:

nu ülkeden gitmek istiyorum artık

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title