Haberler

Aydıncık Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali Başladı

Güncelleme:

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde bu yıl 16. sı düzenlenen "Uluslararası Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali" doğa yürüyüşüyle başladı.

YOZGAT( AA) - Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Uluslararası Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali", doğa yürüyüşüyle başladı.

Aydıncık Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışında, Gezbel mevkinde toplanan yaklaşık 200 kişi, Karacaoğlan Kartal Kayası'ndan, Ağıllı köyüne yürüdü.

Daha sonra ilçede halk ozanı Karacaoğlan'ın mezarı olduğu iddia edilen yerde anma programı yapıldı. Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, burada yaptığı konuşmada Karacaoğlan hakkında bilgi verdi.

Karacaoğlan'ın halk şairi ve Türk dilini iyi kullanan bir ozan olduğunu ifade eden Koçak, "Karacaoğlan'ın 500'e yakın şiiri vardır ve halka mal olmuş Türkçemizi iyi kullanan şairlerimizden birisidir" diye konuştu.

Koçak, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak amacıyla festivali düzenlediklerini söyledi.

Festivale her yıl daha farklı etkinlikler eklediklerini belirten Koçal,  "2 gün sürecek festivalimizde birbirinden güzel farklı eğlence programlarımız var. Festivalin birinci gününde doğa gezisi yaptık.  Akşamları ise sanatçılarımız Gökhan Ay, Murat Balaban, Mihriban Türkmen, Halis Çaşkurlu festivalimize ayrı renk katacak" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Karacaoğlan Kazankaya Aydıncık Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title