Haberler

Aydın: "Ukome Kararının Delinmesine İzin Vermeyeceğiz"

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, D2 yetki belgeli araçlara servis taşımacılığı yapmak için verilen geçici izin belgesi süresi dolmasına karşın, bu araçlara yeniden geçici izin belgesi alınmak istendiğini ve UKOME kararlarının delinmeye çalışıldığını öne sürerek, buna izin vermeyeceklerini belirtti.

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, D2 yetki belgeli araçlara servis taşımacılığı yapmak için verilen geçici izin belgesi süresi dolmasına karşın, bu araçlara yeniden geçici izin belgesi alınmak istendiğini ve UKOME kararlarının delinmeye çalışıldığını öne sürerek, buna izin vermeyeceklerini belirtti.

Başkan Aydın, Mersin gündeminde bir süredir tartışma konusu olan servis taşımacılığı konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile 15 Haziran 2016 tarihine kadar verilen geçici izin belgeleri ile bazı özel ve tüzel kişilere D2 yetki belgeli araçlarla servis taşımacılığı izni verildiğini hatırlattı. Verilen geçici izin belgesi süresinin dolmasıyla haksız rekabetin önüne geçildiğini ifade eden Aydın, ancak Büyükşehir Belediyesi'nce 23 Haziran 2016 tarihinde yapılacak 110 adet S plaka ihalesi öncesi bazı özel ve tüzel kişilerin, UKOME kararını delip, D2 yetki belgeli araçlara yeniden geçici izin belgesi alma gayreti içerisine girdiklerini iddia etti. Bu kişilerin durulan suyu bulandırma gayretinde olduklarını öne süren Aydın, "110 adet S plaka ihalesi öncesi söz konusu kişi ve kurumlarca 'S plakalı araç bulamıyoruz' şeklinde yaygaralar koparıldığına tanık olmaktayız. Oysa yaz dönemi ve okullar tatil. Bu sürede 300'e yakın S plakalı araç boşta yatıyor. O yaygaracılar bahane tacirliğini bir kenara bırakıp, söz konusu araçlardan kiralama yapabilirler ama görüyoruz ki, amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Buna da bizim müsaade etmemizi kimse beklemesin" dedi.

Esnafı ekmeğiyle oynanmasına ve UKOME kararının delinmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Aydın, "Büyükşehir Belediyemizin de bu oyuna gelmeyeceğine inanıyoruz. 'S plakalı araç bulamıyoruz. Bizler servis taşımacılığını D2 yetki belgeli araçlarla yapalım' bahanesi arkasına sığınanların UKOME kararını deldirme girişimlerinin boşa çıkartılacağına ve servisçi esnafımızın hakkının gasp edilmesine göz yumulmasına seyirci kalınmayacağına inanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Servisçi esnafının, Büyükşehir Belediyesi'nce verilen "tahsis belgesine" güvenerek, evini, tarlasını, bağını, bahçesini, eşinin kolundaki bileziğini satıp, bankalara ve esnaf kefalet kooperatiflerine borçlanarak kendine S plaka aldığını dile getiren Aydın, şöyle devam etti: "23 Haziran 2016 tarihinde 110 adet S plaka ihale usulü ile satılacak. Yine bir çok insan zor şartlar altında bu ihaleleri alma gayreti içerisine girecek. S plaka sahibi esnafın hak ve menfaatlerini korumak da bizlerin görevi. Büyükşehir Belediyemizin de amacı zaten 'S plaka bulamıyoruz' diyenlere bu imkanı tanımak. İşte size S plaka alma fırsatı. Ama amaç S plaka sahibi olmak değil, D2 yetki belgeli araçlarla her türlü taşımacılığı yapmak. Bu memlekette kimlerin hangi şartlarda servisçilik yapacağı yasalarla belirtilmiş ve bu insanlar güvence altına alınmış. Bu yasaların delinmesine, servisçi esnafımızın ekmeğine haksız ortak olunmasına bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Bu konuda Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve Emniyet Müdürlüğümüzün de gereken hassasiyeti gösterip üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunmasında taraf olacağına inanıyoruz." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title