Haberler

Aydın Tarihi Kentler Birliği'nden Söke Belediyesi'ne Ödül

Tarihi Kentler Birliği'nden Söke Belediyesi'ne ödülSÖKE Belediyesi'nin, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki tarihi evler için yaptığı restorasyon çalışması 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü'nü aldı.

Tarihi Kentler Birliği'nden Söke Belediyesi'ne ödül

SÖKE Belediyesi'nin, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki tarihi evler için yaptığı restorasyon çalışması 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Kemalpaşa evleri Söke'nin incisi olacak" dedi.

Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlendiği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması bu yıl da sahiplerini buldu. Yarışmaya 47 belediye 83 projeyle katıldı. Söke Belediyesi'nin kentsel canlandırma sürecine ekonomik, sosyal ve kültürel bir bütün olarak yaklaştığı 'Kemalpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi', Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Proje kapsamında kurulan kent atölyeleri ile yerel istihdama katkıda bulunulurken, koruma politikalarını sürekli kılacak adımlar atıldı. Söke Belediyesi, canlandırma projesi için üniversite ve halk ile kurduğu doğru işbirlikleri ile sosyal ve ekonomik etkisi yüksek çalışmalara imza attı.

"KEMALPAŞA EVLERİ SÖKE'NİN İNCİSİ OLACAK"

Kemalpaşa evlerinin ilçenin incisi olacağını söyleyen Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran, "Söke Belediyesi'nin önceki yıllarda başlatmış olduğu restorasyon çalışmalarındaki personelin eğitimi, AB projesi kapsamında gerçekleşmiştir. Restorasyon çalışmalarındaki personellerin tamamı belediye personelidir. Bundan sonrada Kemalpaşa Mahallesi'nde bu çalışmalar artarak devam edecektir. Hem kamulaştırma hem de sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız, restorasyon çalışmaları tüm hızıyla deva edecektir. Amacımız Söke'yi ve Kemalpaşa Mahallesi'ni örnek gösterilen bir Safranbolu ve Beypazarı'ndaki yapılara benzetmek olacaktır. Bu binalara güzellik kazandırabilirsek bu anlamda da ekonomik ve turizm anlamında da Söke'de çok şeyler katacağımızı düşünüyorum. Projenin başından beri emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Söke Belediyesi Süleyman Toyran Kemalpaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title