Haberler

Aydın Tabip Odası'ndan Torba Yasa-Tam Gün Açıklaması

Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, önümüzdeki günlerde meclisten geçecek olan torba yasada sağlık alanında çözüme dair hiçbir öngörünün bulunmadığını ve aksine sağlık ortamının yeni bir torba yasa ile çorbaya çevrilmek istendiğini iddia...

Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, önümüzdeki günlerde meclisten geçecek olan torba yasada sağlık alanında çözüme dair hiçbir öngörünün bulunmadığını ve aksine sağlık ortamının yeni bir torba yasa ile çorbaya çevrilmek istendiğini iddia etti.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde meclisten geçecek olan torba yasa ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Fatih Sürenkök, Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Akdeniz ve Metin Aydın ile Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Tabip Odası Asistan Hekim Temsilcisi Güneri Kuruöz katıldı.

Torba yasanın her alandan düzenlemelerin yer aldığı tasarı olduğunu fakat sağlık alanında düzenleme yapılmasının unutulduğunu dikkat çeken Atay, "Türkiye içinde bulunduğu sağlık ortamında; Asistan hekimler, aile hekimleri, acil-112-tsm-kurum-işyeri hekimleri, ceo'ların kıskacında kamu hastanelerinde çalışan, özelde çalışan hekimler, öğretim üyeleri herkes mutsuz. Sorunlarının çözülmesini beklerken, ülkede yüzlerce ilaç bulunmazken, yeni bir torba ile sağlık ortamını tam bir çorbaya çevrilmek istenmektedir. Yıllardır bizim savunduğumuz tam gün ile sadece adı aynıdır. Emeğin karşılığının olmadığı, insanca çalışma koşullarının sağlanmadığı, emekliliğe yansıyacak ücretin olmadığı, hocaları özel sektöre pazarlayan bir sistem kurulmak istenmektedir. Hocalar çıkacak tam gün yasası ile muayenehane açamayacaklar,yalnız mesai sonrası özel hastane ve üniversitede çalışabileceklerdir. Buralarda vatandaşın ödedikleri paranın yarısını üniversiteye, yarısını öğretim üyelerine vereceklerdir" şeklinde konuştu.

Sağlık ortamındaki şiddet için yasal düzenleme yapılması gerekirken torba yasanın bunu es geçtiğini öne süren Atay, "Şiddeti önlemek için samimi hiçbir adım atılmamıştır. Hükümet gezideki hekimlerin mesleki tutumlarından rahatsız olmuş onun için torba yasaya bir madde koymuştur. Ruhsatsız sağlık hizmeti adı altında bir suç tanımlanarak mesleğini hiçbir çıkar gözetmeden uygulamaya çalışan hekimler, 3 yıla kadar hapse atılmakla tehdit edilmekte, 20 bin güne kadar adli para cezası hesaplanmakta, günlük 100 TL'den hesaplanırsa 2 milyon TL'yi bulan cezaların verilebileceği hesaplanmaktadır" dedi.

Sağlık alanında yeni bir düzenleme ile karşı karşıya kaldıklarını ve çıkacak olan yasayla birlikte sorunların tam anlamıyla çözüme kavuşturulamayacağını beyan eden Atay, "Artık yolda, uçakta, sokakta vatandaşa acil müdahale etmek bakmak suç olacak. İş kazaları ve meslek hastalıkları şampiyonu ülkemizde, iş sağlığı uygulamalarında sertifika kaldırılıyor. Her şeyde sertifika var, iş sağlığında yok. Sanki aile hekimlerinin iş yükü azmış gibi, bir hastanelerde ayda 16 saat nöbet konmaktadır. Tıp fakültesini yurt dışında okuyana yada yurt dışında çalışmış olanlara mecburi hizmet muafiyeti sağlanarak, zorunlu hizmet ise sadece bu ülkede okuyup yurttaşa hizmet edenlere getirilmektedir. Bu tasarı adil değil, hukuksuz bir tasarıdır. Bu tasarı bireylerin evrensel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği bir tasarıdır. Bu tasarı tıp eğitimi ve geleceğini ticarete kurban edileceğini gösteren bir tasarıdır. Bu tasarı mecburi hizmette ötekileştiren bir tasarıdır. Bu tasarı paran kadar sağlık anlayışının tescil edildiği tasarıdır. Bu tasarı özlük hakları ve emekli ücreti bakımından sağlık çalışanlarına bir şey getirmeyen bir tasarıdır. Bu tasarı sağlık ortamının hiçbir sorununa merhem olacak bir tasarı değildir. Biz aydın tabip odası olarak, mesleğimize, geleceğimize, iş güvencemize ve halkın sağlığına sahip çıkacağız. Paralı sağlık hayaldi, gerçek oldu" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Aydın Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title