Haberler

Aydın Tabip Odası Başkanı Karagözlü: Nefes Alan Herkes Sevsin

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, sevginin insan bünyesine inanılmaz faydaları olduğunu belirterek “Nefes alan herkes sevsin.

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, sevginin insan bünyesine inanılmaz faydaları olduğunu belirterek "Nefes alan herkes sevsin. İnsanlar sevginin faydalarını bilseydi 'nefret' kelimesini lügatlarında yer vermezdi" diyerek sevginin salgıladığı hormonların başta kalp olmak üzere vücudun tüm organlarına ciddi faydaları olduğunu söyledi.

'Sevgi' kelimesinin en fazla kullanıldığı günlerden birinin '14 Şubat Sevgililer Günü' olduğunu ancak hekim olarak sevgi ve aşkı yılın sadece bir gününe sıkıştırılmasına doğru bulmadığını belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, "Dikkat edilirse hastalıkların, aksiliklerin ve hayattaki olumsuzlukların en fazla yaşandığı dönemler, insanların sevgiden uzak gergin ve aşırı stresli ortamlarda olduğu dönemlerdir. Hastalıklardan iyileşme süreçlerinde maddi etkilerin yanında manevi etkiler de çok önemlidir. Bu nedenle hastaların iyileşmesinde sağlıklı olanların da sağlıklarının devam etmesinde moral ve motivasyon çok önemsenir. Bu önemsenen şey de sevgidir. Yani nefes alan her canlının en büyük ihtiyacının sevgi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle sevdiklerinizi sadece 14 Şubat'ta değil yılın her günü hatırlayıp sevdiğinizi itiraf edin" diye konuştu.

"Sevginin kalbe inanılmaz faydaları var"

Beşeri ilişkilerde sevgi dolu bir bakış ve sevgi ile kullanılan cümlelerden daha etkili bir lisanın olmadığını belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Karagözlü, "Pek çok insanın aynı lisanı kullanamasa da sevgi ve muhabbet ile etkileşim kurabildikleri bir gerçektir. Tıbben de tastik edilmiş bilgilere göre; Sevgi sözcüğü ve sevgi ile yapılan eylemlerin salgıladığı hormonlar başta kalp olmak üzere tüm vücuda ciddi faydalarının olduğu unutulmamalıdır" diyerek insanların sevgiyi ihmal etmemesini istedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title