Haberler

Aydın Son 19 Ayda Eğitime 129 Milyon TL Yatırım Yaptı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın'da son 19 ay içerisinde okul yapım ve tadilatı için harcanan 129 milyon 647 bin 737 TL'lik bütçenin önceki 10 yıldan daha fazla olduğunu belirtti.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın'da son 19 ay içerisinde okul yapım ve tadilatı için harcanan 129 milyon 647 bin 737 TL'lik bütçenin önceki 10 yıldan daha fazla olduğunu belirtti.

Aydın'ın eğitim alanında elde ettiği başarılarla Türkiye'de ilk sıralarda yer almaya devam ettiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Aydın'ın tüm okullarında çocuklarımıza bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirerek imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli ve de eğlenceli hale getirerek, eğitimde zirveye ulaşmayı amaçlamaktayız. İlkokul öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, hayata ve üst öğretime hazırlayan, zorunlu eğitimin ilk basamağını oluşturmaktadır. Okul; çocuk ve gençlerin çok yönlü yetişmeleri açısından uygun imkanları sağlayan, genç beyinlere bilgiyi, insanlığa saygıyı, ülkesini ve milletini sevmeyi, onuru ve bağımsızlığı öğreten bir kurumdur. Aile ve okul, çocuğun yaşamındaki vazgeçilmez iki ana unsurdur. Umuyorum ki temelini attığımız bu okulda Türkiye'mizin yönetiminde söz sahibi olacak öğrencilerimizi yetiştireceğiz. Eğitim için hiçbir engel ve güçlük tanımayarak çıktığımız bu yolda bizlere destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

52 OKUL YAPILDI, 288 OKUL ONARILDI

Aydın'da geride bıraktığı 19 aylık görev süresi içerisinde gerçekleşen ve devam eden eğitim yatırımları hakkında da bilgiler veren Töre, "Göreve başladığım 2 Şubat 2012 ile 2 Eylül 2013 tarihleri arasında yapım ve onarımlar için harcadığımız miktar 129 milyon 647 bin 737 TL'dir. Bu yatırım miktarının ilimiz Aydın'ın bundan önceki son 10 yılında eğitime harcanan miktardan daha yüksek olduğunu belirtmek isterim. Bu rakamla 852 derslikli 48 ilkokul ve ortaokul, 84 derslikli 4 lise, 1 spor salonu ve 1 pansiyon yapımının yanı sıra 260 ilk ve ortaokulumuz ile 28 lisemizin onarımlarını yapıyoruz.

Yine tüm Aydın'da bir ilk olarak heyecanla beklediğimiz Çeştepe ve Kardeşköy kampüs inşaatımızın proje hazırlıklarını tamamladık ve temelini atacağımız günü bekliyoruz. Önceki gün Nazilli'de temelini attığımız Bozyurt İlkokulumuz 8 derslikli olacak. İnşaatın teslim tarihi 11 Ocak 2014 olup, okul 150 iş gününde tamamlanacak. İhalede yüzde 32 tenzilat yapılmış olup, inşaatın KDV dahil bedeli 702 bin 0-TL'dir" diye konuştu.

Eğitimde başarıyı yakalamak içi devlet vatandaş işbirliğinin şart olduğuna dikkat çeken Töre, sözlerini şöyle tamamladı: "Aydın'ın başta eğitim ve öğretim sorununun çözümünde sadece devlet imkanlarıyla çözmenin mümkün olmadığı, bu nedenle başta hayırsever vatandaşlarımızın duyarlı yaklaşımları, iş adamlarımızın eğitime vermiş oldukları destek ile Aydın'da okul yapımında, eğitim öğretim kalitesinin arttırılmasında önemli mesafeler aldık. İnanıyor ve ümit ediyorum ki; bizler el ele, yürek yüreğe verdiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bugün bir eğitim kurumunun temeline birlikte harç koyacağız. Bu temeller sonsuza kadar Türk insanının çağdaş medeniyet seviyesine çıkarılmasında hizmet edecektir" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pervin Töre Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title