Haberler

Aydın Sökeli Gazi Gaziler Günü'nde Vefat Etti

Sökeli gazi Gaziler Günü'nde vefat ettiAYDIN'ın Söke İlçesi'nde yaşayan üç Kore gazisinden biri olan 88 yaşındaki Murat İrven, 19 Eylül Gaziler Günü'nde hayatını kaybetti.

Sökeli gazi Gaziler Günü'nde vefat etti

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde yaşayan üç Kore gazisinden biri olan 88 yaşındaki Murat İrven, 19 Eylül Gaziler Günü'nde hayatını kaybetti.

Söke İlçesi'nde yaşayan üç Kore gazisinden biri olan ve 1992 yılından itibaren yaşamını Söke Hilmi Fırat Yaşlılar Huzur Evi'nde sürdüren Murat İrven, tedavi gördüğü Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde vefat etti. Yaşlılığa bağlı yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kore gazisi Murat İrven, 19 Eylül Gaziler Günü'nde hayata gözlerini yumdu. Kemalpaşa Mahallesi sakinlerinden olan gazi Murat İrven'in yıllarca Söke'de ayakkabı boyacılığı yaptığını belirten yakınları, yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Merhum Murat İrven'in cenazesi bugün (pazartesi) Söke Kocacami'de kılınacak öğle namazının ardından askeri törenle Granta Mezarlığı'na defnedilecek.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Kimsesi olmadığı için huzurevinde kalan Murat İrven için Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Kore Gazisi İrven'in cenaze törenine Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hasan İhsan Kızgınçelik, CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Gaziler ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ulvi Atmaca, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sönük geçen törene katılanlar, gazi Murat İrven'in selasının verilmesi nedeniyle duygu dolu anlar yaşadı. Gazi İrven'in cenazesi Koca Camii'nde kılınan öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerlerin ve arkadaşlarının omuzlarında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Kore Söke Politika Güncel Haberler

title