Haberler

Aydın Sgk Borçlarının Yapılandırılmasıyla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

SGK Aydın İl Müdürlüğü tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonda gerçekleştirilen toplantıya Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Tayfun Akbulut,Yedieylül Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Aydın Nasuhbeyoğlu, İl Müdür Yardımcıları Hüseyin Kurt, Mehmet Dişçi, Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Avukatı Şebnem Kutluca katıldı.

Toplantı açılışında konuşan konuşan Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Tayfun Akbulut, ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşların ödeme kalitelisini arttırabilmek amacıyla zaman zaman ödeme kolaylıkları içeren borç yapılandırmaları fırsatları sağlandığını belirterek,"Bundan önce, 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin olup, 10 Eylül 2014 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan kurum alacaklarının yapılandırılması hakkındaki 6552 sayılı kanunla ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Bu kapsamdaki taksitler hala devam etmektedir. Bu defa 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmayanlar, yapılandırılması bozulanlar ve yeni oluşan borçlar için 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı kanunla yeni bir fırsat verilmiştir. Borçlarımıza önemli avantajlar sağlayan gerçekten bir fırsat olarak değerlendirebileceğimiz bu düzenlemeden yararlanmalıyız" dedi.

Yapılandırma kapsamındaki borçlar

Yapılandırma kapsamında ki borçlara da değinen Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Akbulut," 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ilişkin olup 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan, sigorta primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, emeklilik keseneği, kurum karşılığı primi ve idari para cezaları, primi, SGK tarafından takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, genel sağlık sigortası priminin asılları ile bu alacaklara Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın belirtilen sürede ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek" diye konuştu.

SGK borçlarının yapılandırılmasında ödeme şartları

Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdür Vekili Akbulut, SGK borçlarının yapılandırılmasında ödeme şartları konusunda ise,"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının yapılandırılmasına da da bilgi vererek,Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 6736 Sayılı Kanun, 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Böylece SGK'ya borcu olan işverenler veya sigortalılar, bu borçlarını peşin veya taksitler halinde ödeyebilmektedirler. Başvuru sırasında, borcun ne şekilde ödeneceğinin belirlenmesi gerekmektedir. Taksitler halinde ödeme yapılacaksa, kaç taksit halinde ödeme yapılacağı başvuru formunda seçilecektir. Başvuru formunda borcun ne şekilde ödeneceği beyan edilmemişse, borcun azami taksit süresi içinde ödeneceği kabul edilerek işlem yapılacaktır. Benzer şekilde, tercihi mümkün olmayan bir taksit sayısının seçilmesi halinde, taksit sayısına en yakın üst dilimdeki taksit sayısını, 18 taksitten daha fazla süreli bir taksit süresini tercih etmiş olmaları halinde ise 18 taksit süresini tercih ettikleri kabul edilerek işlem yapılacaktır. Tercih edilen taksit sayısına göre borçluya ödeme planı verilecektir. Başvuru formunda tercih edilen taksit sayısından daha uzun sürede ödeme yapılması mümkün değildir. Ödeme planı taksit tutarlarından oluşmaktadır. Taksit tutarları ise Borç Aslı + Taksitlendirme Farkı'ndan oluşmaktadır. Taksitlerin her biri için, ikişer aylık dönemlerin son günleri son ödeme günleridir. Başvuru formunda borcun taksitler halinde ödenmesi tercih edilmiş olmakla birlikte ilk taksit ödeme süresi içerisinde borcun peşin ödenmesi mümkündür. Borç tutarı bu şekilde ilk ödeme süresi içerisinde tamamen ödenirse, borç miktarı peşin ödeme şekline göre güncellenecektir" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Hüseyin Kurt Eylül Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title