Haberler

Aydın Şehit Polisin Babası Bunları Bu Ülkenin Temiz Toprağına Gömmesinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris'te darbeci askerlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen iki polis memurundan Nedip Cengiz Eker'in babası Nedim Eker, "Bu vatana ihanet edenleri, bu ülkenin temiz toprağına gömmesinler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris'te darbeci askerlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen iki polis memurundan Nedip Cengiz Eker'in babası Nedim Eker, "Bu vatana ihanet edenleri, bu ülkenin temiz toprağına gömmesinler" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı aşiretten olduklarını da söyleyen Eker, Elazığlı olduklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korurken Marmaris'te şehit olan ve Aydın'da toprağa verilen Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nedim Eker, darbeci askerlere ateş püskürdü. 14 yıllık polis memuru oğlunun Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığını belirten baba Eker, ""Benim oğlum ilk polis olarak İzmir Rüştü Unsal'da okudu. Oradan mezun olduktan sonra İstanbul'da 6 yıl görev yaptı. İstanbul'dan sonra doğu hizmetini Ağrı Doğubayazıt'ta yaptı. 4 yıl görevini tamamladıktan sonra Muğla'ya tayin oldu. Oradan da Marmaris ilçesine atandı. 4 senedir de orada görev yapıyor. 14 yıldır polislik görevini yapıyor" dedi.

"ELAZIĞ'DA DOĞDUK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hemşeri olduklarını da söyleyen Eker, "Akrabalık Kureşen aşiretindendir. Benim annem Selanik göçmenidir. Akrabalık bağımız ilk nenelerimizdendir. Babalarım Elazığ'da doğdu büyüdü, ben Elazığ'da doğdum büyüdüm, oğlum da Elazığ'da doğdu büyüdü. Ben Türkiye'de yaşıyorum. Biz de ayrım yok" diye konuştu.

"VATANIM, DEVLETİM VE MİLLETİM SAĞOLSUN"

Biri kız, iki çocuğu olduğunu ve oğlunu vatana şehit verdiğini söyleyen acılı baba nedim Eker, şunları söyledi:

"Şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası olarak sesleniyorum. Ben bu ülkenin mensubu olarak devletime 25 yıl memuriyetle hizmet etmiş bir vatandaşım. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi ve sayın Cumhurbaşkanımıza düzenlenmek istenen suikast girişimini engellemek amacıyla çıkan çatışmada devlet bağımsızlığını ve bağımlılığını korumaya çalışırken şehit oldu. Vatanım, devletim ve milletim sağ olsun. Acım çok büyük. Tarifi yok ama evladımın şehitlik mertebesine erişmesi içimi bir nebze de olsa rahatlatıyor. 15-16 Temmuz gecesi oğlumla birlikte bu devletin bekası için şehit olan diğer güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gün birlik günüdür. Canım oğlum sen rahat uyu. Aydın'da Muğla'da şehidimi uğurlarken tanıyıp tanımadığım aziz milletimin duaları sana yeter. Gerekirse oğlumdan görevi devralmaya hazırım. Yeter ki vatanımızın bütünlüğü bozulmasın. Tek yürek olalım. İnşallah onun nöbetini bana versinler ben gideceğim"

"AYNI TOPRAĞA GÖMÜLMESİNLER"

Darbe girişiminde bulunanlarla aynı ülkede doğmuş olmaya inanamadığını söyleyen Eker, "Vatan tekdir, birlik olalım. Kahrolsun o vuranlara o hıyaneti yapanlara. Bu vatana ihanet edenlerle aynı ülkede doğmuş ve büyümelerine inanamıyorum. Bunları ülkemde aynı temiz toprağıma gömmesinler isteğim budur. Bütün milletvekillerimden, büyüklerimden isteğim de bu. Doğru kararlar alın, milleti tek yürekte birleştirin. Vatandaşı milleti birbirine düşürmeyin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cengiz Eker Marmaris Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
title