Haberler

Aydın Şehidini Uğurladı

Aydın şehidini uğurladı

MARDİN'de teröristlerin karakola düzenlediği saldırıda şehit düşen iki askerden jandarma er Orkun Alp Arslan (22), memleketi Aydın'da yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 1980 yılında Aydın Ülkü Ocağı Başkanı olan ve bir süredir cezaevinde yatan babası Süleyman Arslan'ın da özel izinle cenaze törenine katıldı.

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı Cevizlik Köyü Jandarma Karakolu'na dün öğlende PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda Jandarma Astsubay Adem Algın ve Jandarma er Orkun Alp Arslan şehit düştü. Ailesinin tek çocuğu olan şehit er Orkun Alp Arslan için bugün ikindide memleketi olan Aydın'daki Bey Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken askeri erkan ve yaklaşık 30 bin Aydınlı katıldı. Cenaze töreni öncesinde Aydın Sevgi Yolu girişine de üzerinde şehit Orkun Alp Arslan'ın fotoğrafı ve Türk bayrağı olan dev bir pankart asıldı. Cenazeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

GELİNİNİN ELİNİ HİÇ BIRAKMADI

Yirmi gün sonra memleketine izne gelmeyi planlayan ve Kasım ayında terhis olmayı beklerken şehit olduğu haberi gelen Arslan'ın annesi Feray Arslan, oğlunun bir yıllık nişanlısı İnanç Dolduran'ın elini cenaze töreni boyunca hiç bırakmadı. İnanç Dolduran nişanlısının fotoğrafını öpüp, göğsüne bastırırken gözyaşlarını tutamadı. 1980 yılında Aydın Ülkü Ocakları Başkanı olan ve bir süredir cezaevinde olduğu öğrenilen şehidin babası Süleyman Arslan da özel izinle oğlunun cenaze törenine katıldı. Baba Süleyman Arslan, tek çocuğunun cenaze törenine iki sivil asker ve iki sivil polis eşliğinde gelirken, cenazeye katılanlar alkışlayarak taziyede bulundu. Vali Ömer Faruk Koçak ve Tümgeneral Murat Kırkaya'nın taziyelerini kabul eden baba Süleyman Arslan, metanetini korumaya çalıştı.

GERGİNLİK YAŞANDI

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından yaklaşık bir kilometre omuzlarda taşınan şehidin cenazeis, daha sonra cenaze arabasına konularak Kemer Mezarlığı'nda bulunan şehitlige götürüp, defnedildi. Cenazenin taşınması sırasında protokole ait otomobillerin geçebilmesi için polis ekiplerinin yolu kapatması tepkilere neden oldu. Polislerle "Şehit bizim şehidimiz, onlar da kim oluyor" diyen ülkücü grup, barikatı aşarak protokol araçlarının geçmesine izin vermedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Arslan Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title