Haberler

Aydın - Ömürleri Yağmur ve Taşıma Suyla Geçen Çift Sonunda Muradına Erdi

Ömürleri yağmur ve taşıma suyla geçen çift sonunda muradına erdi AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nin Tekeli Mahallesi'ne çocuk yaşta yerleşen ve burada evlenen 79 yaşındaki Ahmet Türkkan ile 70 yaşındaki Müzeyyen Türkkan, daha önce köy olan yerleşimin dağlık kesiminde 60 yıldır yağmur suyu ve taşıma suyla yaşamını sürdürdü.

Ömürleri yağmur ve taşıma suyla geçen çift sonunda muradına erdi

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nin Tekeli Mahallesi'ne çocuk yaşta yerleşen ve burada evlenen 79 yaşındaki Ahmet Türkkan ile 70 yaşındaki Müzeyyen Türkkan, daha önce köy olan yerleşimin dağlık kesiminde 60 yıldır yağmur suyu ve taşıma suyla yaşamını sürdürdü. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün (ASKİ) çalışması sonucu Türkan çifti, bir ömür bekledikleri içme suyuna kavuştu.

Koçarlı'ya 3 kilometre mesafedeki 300 nüfuslu Tekeli Mahallesi'nin dağlık kesiminde tek katlı ahşap evde yaşayan 5 çocuklu Ahmet Türkkan ile Müzeyyen Türkkan çifti, 60 yıl boyunca yağmur suyu ve taşıma suyla yaşamını sürdürdü. Bir süre önce, komşularının göç ettiğini, en yakın evin 150 metre uzaklıkta, mahalledeki diğer evler gibi yükseltinin daha az olduğu alt kesimlerde bulunduğunu söyleyen Türkkan çifti, yağmur suyuyla bulaşık, çamaşır ve banyo ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek bir çözüm bulunmasını istedi. Yaşlı çiftin çağrısının ardından ASKİ ekipleri, harekete geçti. Eve 350 metre mesafedeki su deposundan, boruyla yaşlı çiftin evine içme suyu bağlandı. Abone işlemlerinin tamamlanmasının ardından su sayacı da takıldı. 60 yıldan beri akmayan çeşmelerden su akmaya başladı.

ÇOK MUTLULAR

Suya kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyen Ahmet Türkan, "60 yıldan beri yağmur sularıyla idare ediyorduk. 60 yıllık sorunumuzu CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çözdü, kendisine minnettarız" dedi. Bir yıldan beri yürüyemeyen Müzeyyen Türkan da, "Suya kavuştuğumuza inanamıyorum. 60 yıldan beri susuz yaşadık. 70 yaşından sonra yaşadığım evde suya kavuştum. Bundan büyük mutluluk olamaz. Sevincimden sabaha kadar uyuyamadım. Su bizim için çok önemli. Bizlere bu yaşta bu günleri gösterenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Türkan Koçarlı Tekeli Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title