Haberler

Aydın, Muğla ve Denizli'deki Barajların Su Durumu

Barajlarda su seviyesi azaldı, göletlerde ise yükseldi

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, Aydın, Muğla ve Denizli'de, geçen yılın aynı dönemine göre barajlardaki su seviyelerinde azalma olduğunu, göletlerde ise seviyelerin yükseldiğini bildirdi.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ağustos ayının ilk haftasında Aydın, Muğla ve Denizli'deki 16 ayrı barajda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 olan doluluk oranının, yüzde 63'e gerilediği belirtildi.

Aynı illerdeki 7 ayrı gölette ise geçen yıl ağustos ayının ilk haftasında yüzde 67 olan doluluk oranının, yüzde 71'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, geçen yılın aynı dönemlerine oranla Kemer Barajı'nda yüzde 58 olan doluluk oranının yüzde 50'ye, Çine Adnan Menderes Barajı'nda yüzde 68'den, yüzde 66'ya, Topçam Barajı'nda yüzde 66'dan yüzde 47'ye düştüğü, İkizdere Barajı'nda yüzde 44'ten yüzde 62'ye, Karpuzlu Yaylakavak Barajı'nda yüzde 43'den yüzde 55'e yükseldiği belirtildi.

Bu yıl ilk kez su tutmaya başlayan Karacasu Barajı'nda ise doluluk oranının yüzde 53 olarak gerçekleştiği, Akçova Göleti'nde doluluk oranının yüzde 54, Hıdırbeyli Göleti'nde yüzde 92, Çatak Göleti'nde yüzde 62 ve Karacaören Göleti'nde yüzde 80 ölçüldüğü kaydedildi. - Aydın

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title