Haberler

Aydın Lisesi'ne Mezunundan Anlamlı Bağış

Aydın Lisesi'nin lise olarak eğitim ve öğrenime başlamasının 65.Yıl dönümünde anlamlı bir olay yaşandı.

Aydın Lisesi'nin lise olarak eğitim ve öğrenime başlamasının 65. Yıl dönümünde anlamlı bir olay yaşandı.

Aydın Lisesi İlk Mezunlarından Kimya Öğretmeni, Aydın'ın 1924 yılında seçimle iş başına gelen İlk Belediye Başkanı Ahmet Emin Arkayın'ın kızı, Fatma Nihal Arkayın, sahibi olduğu bahçeli evlerde bulunan iki katlı binasını Eğitim ve Kültür Merkezi yapılmak üzere bağışladı.

Aydın Lisesinde yapılan bağış törenine eski devlet bakanı Nait Menteşe, bağışta bulanan Aydın Lisesi İlk Mezunlarından Kimya Öğretmeni Fatma Nihal Arkayın, Aydın Lisesi Mezunları Derneği (ALMED) Başkanı Selma Böceklioğlu Dündar ve çok sayıda yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan ALMED Başkanı Selma Böceklioğlu Dündar, 2005 yılında kurulan ALMED olarak yükseköğrenim yapan başarılı Aydın Lisesi Mezunlarına karşılıksız burs verdiklerini ve bunu da çeşitli etkinlikler, bağışlar ve aidatlarla sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Bu tür çalışmalarla tüm dönem mezunları arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamayı ve Aydın Liseli olmanın ayrıcalığını sürdürmek istediklerini belirten Böceklioğlu Dündar, " Bize bu çalışmalarımızda yeni bir güç ve heyecan veren ve şimdi de aramızda bulunan okulumuzun ilk öğretmenlerinden sayın hanımefendi Fatma Nihal ARKAYIN hocamız sahibi olduğu bahçeli evlerde bulunan iki katlı binasını büyük bir insani davranış örneği göstererek derneğimize bağışlamış bulunmaktadır. Kendisine bir kez daha bu ulvi davranışından ve derneğimize göstermiş olduğu güvenden dolayı teşekkür ediyor, tüm yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte kendisine saygılar sunuyoruz" dedi.

Bundan sonraki dönemde kendilerini yoğun bir çalışma beklediklerini anımsatan Böceklioğlu Dündar, adını hocamızın anne ve babasından alan Şerife-Ahmet Emin Arkayın Eğitim ve Kültür Merkezi olacak olan bu binayı en kısa zamanda gerekli tadilat ve onarımını bitirerek hizmete açmak istediklerini dile getirdi.

Yapılacak olan eğitim ve kültür merkezi hakında bilgilr veren Böceklioğlu Dündar, "Dernek merkezimizle birlikte Aydın Liseli öğrencilerimizin faydalanabileceği etüt merkezi, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir bölüm ile derneğimiz üyesi olan mezunlarımızın geçici konaklamalarını sağlayacak olan misafirhanesi, Aydın Lisesi tarihini esas alan müze ve sergi salonumuzla bu binamızda hizmet vermeyi büyük bir heyecanla umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları çalışmalarda destek olan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini sunan Böceklioğlu Dündar, "Bize çalışmalarımızda destek olacağına inandığımız, bugüne kadar hiç bir zaman desteklerini esirgemeyen tüm Aydın Lisesi mezunları ile Aydın'da yaşayan iş adamları ve iş kadınlarımızdan, esnaflarımızdan, sivil toplum örgütleriyle, kurumlarından gerekli katkıyı yine göreceğimize inanıyoruz. Bizlere bu heyecanı ve mutluluğu yaşatan Sayın Fatma Nihal Arkayın'ın ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

"AYDIN LİSESİ'NİN BENDE AYRI BİR YERİ VAR"

Aydın Lisesi İlk Mezunlarından Kimya Öğretmeni Fatma Nihal Arkayın da, Aydın'ın yararına olması için böyle bir bağışta bulunduğunu işaret etti. Bağışı isteyerek ve severek yaptığını dikkat çeken Arkayın, "Yaptığımız bu bağışı inşallah sizler devem ettirirsiniz. Buna güveniyorum. Aydın Lisesi'nin bende ayrı bir yeri var. Aydın liseli olmak şahane bir duygu olduğunu şimdi bir kez daha anladım" dedi.

"HOCALARIMIZ SAYESİNDE BURALARA GELDİK"

Bağışta bulunan Aydın Lisesi İlk Mezunlarından Kimya Öğretmeni Fatma Nihal Arkayın'ın ilk öğrencilerinden olan eski Devlet Bakanı Nahit Menteşe ise, Aydın Lisesi'nin sıralarına oturmayla eski anıların tekrar canlandığını ifade etti. Aydın Lisesi'nin ilk öğrencilerinden olduklarını beyan eden Menteşe, kimya öğretmenleri Fatma Nihal Arkayın'ın kendilerini çok iyi yetiştirdiğini söyledi. Kimya Öğretmeni Fatma Nihal Arkayın'ın yaptığı bağışın çok güzel bir örnek davranış olduğunu öne süren Menteşe, böyle bir davranışa minnettar olduklarını dile getirdi. Kimya öğretmeni Fatma Nihal Arkayın'dan çok şey öğrendiğini iddia eden Menteşe, sözleri şöyle tamamladı: "12 sene bakanlık yaptım. Hocalarımız sayesinde buralara geldik. Yetişmemizde hocalarımızın büyük emeği vardır. Ne zaman bakanlık sandalyesine otursam hep hatırlardım. Kendilerine çok teşekkür ediyor uzun ömürler diliyorum" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nahit Menteşe Ahmet Emin Selma Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title