Haberler

Aydın - Kovanlarını Kurtarmak İsteyen Arıcının Elleri ve Yüzü Yandı

Kovanlarını kurtarmak isteyen arıcının elleri ve yüzü yandı Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ndeki bir arazide çıkan yangında, arı kovanları ile zeytin ağaçları yandı.

Kovanlarını kurtarmak isteyen arıcının elleri ve yüzü yandı

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ndeki bir arazide çıkan yangında, arı kovanları ile zeytin ağaçları yandı. Kovanlarını kurtarmaya çalışan arıcı 46 yaşındaki Faik Yetiş'in elleri ve yüzü yanarak yaralandı.

Koçarlı'nın Büyükdere Mevkiinde Hasan Eroğlu adlı vatandaşa ait arazide bugün saat 15.30'da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Arı kovanlarına doğru ilerleyen yangını gören Faik Yetiş, yangını söndürmeye çalıştı. Yetiş, elleri ve yüzünden yaralandı. Faik Yetiş'in oğlunun ihbarı üzerine olay yerine dört itfaiye aracı ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı bir uçak ve bir helikopter sevk edildi. Bir itfaiye arıcının suyunun bitmesi sonucu itfaiye erine zor anlar yaşattı. Bir saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 20 dönümlük alanda etkili olan yangında, çok sayıda zeytin ağacı ile 15 arı kovanı yandı. Koçarlı Sağlık Ocağı'na götürülen Yetiş, tedaviye alındı. Yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Kovanlarını kurtarmak isterken yaralanan Faik Yetiş, "Yangını gördüğüm an koşarak arı kovanlarımın yanına geldim. Oğlumu aradım yardım istedim. İlk etapta itfaiyeyi aramak aklıma gelmedi. Oğlum gelir gelmez itfaiyeyi aradı. Daha önce de ufak çaplı yangınlar çıkmıştı ama bu kez zararım çok büyük oldu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Eroğlu Büyükdere Koçarlı Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title