Haberler

Aydın Kestanesi' ve 'Aydın İnciri' Başvuruları Ödül Kazandırdı

AB komisyonuna Aydın Ticaret Borsası tarafından coğrafi işaret başvurusu yapılan “Aydın Kestanesi” ve Aydın Ticaret Odası tarafından coğrafi işaret başvurusu yapılan “Aydın İnciri”, Aydın’a ödül kazandırdı.

AB komisyonuna Aydın Ticaret Borsası tarafından coğrafi işaret başvurusu yapılan "Aydın Kestanesi" ve Aydın Ticaret Odası tarafından coğrafi işaret başvurusu yapılan "Aydın İnciri", Aydın'a ödül kazandırdı.

Türk Patent Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Türkiye'den AB Komisyonuna coğrafi işaret başvurusunda bulunulan 7 üründen 2'si Aydın ilimizden yapıldı.

Aydın İnciri ve Aydın Kestanesi başvuruları sebebiyle Aydın'ın ödüle layık görüldüğünü belirten Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, "İlimizin ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutluyuz. Yyerel zenginliklerimizi ülkemizde koruma altına almak yeterli değildir, Avrupa Birliği'nde de korumalıyız. Bugüne kadar Avrupa Birliğine yapılan coğrafi işaret başvurularının sayısı sadece 7'dir. Bu konuda örnek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ancak sadece coğrafi işaret belgesi almak da tek başına yeterli değildir, koruma altına aldığımız ürünlerimizin tanıtımı, taklitleriyle mücadele, izleme ve denetim sistemi de çok önemlidir. 'En Fazla Uluslararası Coğrafi İşaret Başvurusunu Yapan İl' ödülünü alan Valimiz Erol Ayyıldız'a ve il milletvekillerimize, coğrafi işaret başvuru sürecinde yanımızda olan Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölümü hocası Engin Ertan'a, yine Üniversitemizin geçmiş dönem Sınai Haklar Biriminde görev yapan Peri Banu Nemutlu'ya, AB başvurusu danışmanımız Huriye Kayabaşı'ya, coğrafi işaretler hakkında Bizlere çok şey öğreten Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu'na, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı'na, Metro Toptancı Market'e, konuya sahip çıkan ve bu konuda özverili çalışan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibine, emeği geçen ismini telaffuz edemediğim herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title