Haberler

Aydın Kardeşini Kurtardı, 12 Saat Sonra Cesedi Bulundu

Bozdoğan'a bağlı Kılavuzlar Köyü'nde yevmiye usulü bir tarlada patoz makinesinde çalışan İbrahim Özkan ile kardeşi Ekrem Özkan, dün (pazar) saat 13.00'te yemek molası verdi.40 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalan Ekrem Özkan, serinlemek için...

Bozdoğan'a bağlı Kılavuzlar Köyü'nde yevmiye usulü bir tarlada patoz makinesinde çalışan İbrahim Özkan ile kardeşi Ekrem Özkan, dün (pazar) saat 13.00'te yemek molası verdi. 40 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalan Ekrem Özkan, serinlemek için Kemer Barajı'ndan, Akçay Hidroelektrik Santrali'ne giden ve sulama amaçlı da kullanılan su kanalında yüzünü yıkamak istedi. Bu sırada dengesini kaybeden Ekrem Özkan, kanala düşüp, akıntıyla sürüklenmeye başladı. Kardeşinin düştüğünü gören İbrahim Özkan, peşinden kanala atladı. Yaklaşık 400 metre birlikte yüzen iki kardeşten Ekrem Özkan, ağabeyinin yardımıyla kanala bağlı su borularına tutunup, dışarı çıktı. 100 metre ilerideki bir noktadan dışarı çıkacağını söyleyerek yüzmeye devam eden ağabey İbrahim Özkan ise bir anda gözden kayboldu. Durum jandarma, sağlık ve Aydın İl Afet ve Acil Durum Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerine bildirildi.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile yapılan görüşmenin ardından kanala giden su kesildi. AFAD kanalda dalgıçlarla çalışma başlattı. Ancak, sonuç alınamadı. Anne Fatma Özkan ve baba Erdal Özkan ile yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, gece suların çekilmesiyle birlite köylülerin de yardımıyla arama çalışmalarına devam edildi. Bugün saat saat 01.00 sıralarında Özkan'ın cesedi suya atladığı yere 1 kilometre uzakta bulundu. Jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Özkan'ın 12 saat sonra bulunan cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Suda boğularak öldüğü belirlenen Özkan'ın cesedi götürülürken yakınları sinir krizi geçirdi.

TEL ÇEKİLMEZSE CAN KAYBI ARTABİLİR

Boğulan gencin ailesinin yaşadığı yakındaki Ziyaretli Köyü'nün muhtarı Muammer Menderes ise kanalın yerleşim alanlarından geçtiği bölgelere tel çekilmesi konusunda daha önce dilekçeyle DSİ'ye müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti. Muhtar Menderes, Bu kanal bu güzergahta bulunan birçok köyden geçiyor. Daha önceleri de hayvanlarımız defalarca kanala düştü. İnsanların da kanala düşüp hayatını kaybedeceği endişesiyle en azından yerleşim alanlarından geçtiği bölgelerin telle çevrilmesi konusunda defalarca yetkililere dilekçe ile başvurduk, ancak sonuç alamadık. Sonunda korktuğumuz başımıza geldi diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Özkan Bozdoğan Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title