Haberler

Aydın Kadına Yönelik Şiddette Türkiye 7.'si Oldu

Aydın, 2013 yılında meydana gelen aile içi ve kadına yönelik şiddet ile çocuk suçlarının değerlendirilmesi raporunda şiddet ve kadına yönelik şiddette Türkiye 7.’si oldu.

Aydın, 2013 yılında meydana gelen aile içi ve kadına yönelik şiddet ile çocuk suçlarının değerlendirilmesi raporunda şiddet ve kadına yönelik şiddette Türkiye 7.'si oldu.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü bir rapor yayınladı. 2014 yılında yayınlanan "2013 Yılında Meydana Gelen Aile İçi Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk Suçlarının Değerlendirilmesi Raporu'na" göre Aydın, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet olaylarında Türkiye 7.'si oldu. Aynı rapora göre en fazla aile içi şiddetin yaşandığı il Adana, en az ise Kilis oldu. Aile içi şiddet olaylarında mağdur olanların yüzde 80'i ise kadınlar.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Aydın'da 2014 yılının ilk altı ayında 415 kadının aile içi şiddet nedeniyle koruma talep ettiğini söyledi. 2013 yılında şiddet olaylarında yaralanan kadın sayısında, 2012 yılına nazaran yüzde 35'lik bir artış yaşandığını vurgulayan Can, şiddet gören kadınların yüzde 70'inin çeşitli nedenlerle adli makamlara ve kolluk kuvvetlerine başvurmadığı düşünüldüğünde bu rakamın çok daha üstünde kadının şiddet gördüğünün düşünüldüğünü belirtti.

Kadınlar genel olarak tartışma ya da ailevi nedenlerden dolayı şiddet mağduru olduğunu kaydeden Can, ilkokul mezunu kadınların yüzde 66'sı başta olmak üzere öğrenim durumu düşük olan kadınların, özellikle de ev hanımlarının yüzde 85'inin şiddete daha fazla maruz kaldığını söyledi.

BU YIL BİTMEDEN AYDIN'DA 7 KADIN EŞLERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yazısında Bağımsız İletişim Ağı BİANET'in basında yer alan haberlerinden toplanan verilere de değinen Can, verilere göre, 2014 yılının kadınlar açısından çok huzurlu geçmediğini belirtti. Can, " Aydın'da 2014 yılında 7 kadın, eşleri tarafından öldürüldü. 10 kadın çeşitli şekillerde yaralandı. 12 kadın ve kız çocuğu ise taciz ve tecavüze uğradı. 2014 yılının son günlerinde Nazilli'de bir doktor karısını birçok bıçak darbesi ile öldürürken polis memuru bir kadın, emekli öğretmen kocası tarafından kadının beylik tabancası ile vahşice katledildi" dedi.

SIĞINMA EVLERİ YETERLİ DEĞİL

Can, Aydın'da kadınların şiddet görmesi durumunda sığınabilecekleri Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı iki adet Kadın Sığınma Evi bulunduğunu vurguladı. Ayrıca Söke ve Kuşadası ilçelerinde Kadın Da(ya)nışma Merkezleri bulunduğunu kaydeden Can, amaç kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak olsa da şiddetin önüne geçilemediği için her ilçede birer Kadın Da(ya)nışma Merkezinin açılması, ayrıca nüfusu 100 bin geçen ilçelerde Kadın Sığınma Evlerinin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

ADÜ KADINA ŞİDDETİN ÖNÜNDE DURAN EN GÜÇLÜ KURUMLARDAN

Yrd. Doç. Dr. Can, Adnan Menderes Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (ADUKSAM) kurarak kadına şiddetin önüne geçilmesi için bilgilendirme, bilinçlendirme ve kamuoyu baskısı yaratma yolunda önemli adımlar attığını da sözlerin ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi İçişleri Bakanlığı Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title