Haberler

Aydın - Incirliova Güneş Panelleriyle Giderlerini Azalttı

Incirliova güneş panelleriyle giderlerini azalttıAYDIN'ın İncirliova Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli projesi sayesinde kapalı pazaryerinin üstüne kurduğu güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi yaparak giderlerini azaltmayı başardı.

Incirliova güneş panelleriyle giderlerini azalttı

AYDIN'ın İncirliova Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli projesi sayesinde kapalı pazaryerinin üstüne kurduğu güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi yaparak giderlerini azaltmayı başardı.

Aydın'ın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyeleri, bazı gelirlerinin azalması nedeniyle ekonomik anlamda zor günler yaşamaya başladı. Sıkıntılı süreçler geçiren belediyeler arasında yer alan İncirliova Belediyesi, Acarlar Mahallesi'nde geçen yıl faaliyete geçirdiği kapalı pazaryerinin üstüne, GEKA destekli projeyle güneş enerjisi üretimine geçti. İncirliova Belediyesi, böylelikle giderlerini azalttı.

GÜNLÜK 100 KİLOWATT SAAT ELEKTRİK ÜRETİMİ

Konuyla ilgili bilgi veren İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale, "İlçe belediyelerinin kaynak sıkıntılarına bir nebze çözüm olmak üzere ve Aydın'ın güneş enerjisinden faydalanabilir bir alanda olmasından dolayı 2015 yılının sonlarında doğru bu projeyi yaptık. Projeyi GEKA'ya Acarlar Mahallemizde yaptığımız kapalı pazaryerinin üzerine güneş enerjisi panelleriyle elektrik üretimi yapabilmek için başvuruda bulunduk. Arazi olarak yerimiz olmadığı içinde yeri değerlendirmek için burayı tercih ettik. Yenilenebilir enerji dostu bir ilçede yaşanabilirlik adına 100 kilowatt saat güneş enerjisi santrali kurmaya karar verdik. GEKA'da bizim bu projemizin desteklenmeye uygun olduğuna onay verdi. 23 Kasım 2016'da üretim faaliyetine başladık. Şu anda da elektrik üretimimiz bir aksaklık olmadan devam ediyor. 2 aylık bir sürede 3 bin 450 TL'lik bir elektrik enerjisi üretimi yapmışız. Yılbaşından bugüne ise 1536 TL'lik bir enerji üretimi olmuş. Yıllık tahmini hesaplarımızda 30 bin TL civarında bir kazancımız olacak" dedi.

Kazançla yapılan masrafı 6 yılda karşılamış olacaklarını söyleyen Kale, "Bu tesisin, kağıt üzerinde 25 yıllık bir ömür süresi görünüyor. Ama biz 15 yıl olarak bakarsak, yaklaşık 10 yıllık bir kazancımız olacak. Herkes kendi ilçesinde, yapabileceğini yapmalı. Bugün burada küçük gibi gözüken bu santralin kapasitesi, bir ilçe için önemli bir gelir kaynağı. Dışa bağımlı olmadan hayatımızı sürdürmemize vesile olacaktır. Üniversitelerimize, sanayicilerimize ve devletimize de bu konuda ciddi görevler düşüyor. Kapasitemiz şu an 100 kilowatt saattir. Bu da belediyemizin tükettiği elektriğin şu anda yüzde 20'sini karşılıyor. Bundan sonraki adımımız ise gelişen İncirliova'ya bir megawatlık bir santral kurmak olacaktır. Buna benzer kendi başına park ve bahçeleri aydınlattığımız bağımsız üretim yapan güneş ağaçlarımız ve direklerimiz var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirliova Güney Ege Acarlar Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title