Haberler

Aydın'ın Yöresel Tatları Birincilik İçin Yarıştı

Aydın’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Yöresel Yemek Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Yöresel Yemek Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Dört ayrı kategoride yapılan yarışmada görünüş ve tat olarak birbirinden farklı lezzetler juriye zor anlar yaşattı.

Aydın'da Turizm Haftası etkinlikleri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 'Yemek Yarışması' düzenlendi. Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliklere Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, davetliler ve yarışmacıların yakınları katıldı.

Yarışmada jüri üyeliklerini ise Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Karacasu Memnune İnci meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Zekeriya Matçiçek, Aydın Efeler Milli Eğitim Müdürü Nezahat Belen ile aşçılar Barış Kaya, Üzeyir Gülsever ve Numan Gülsever yaptı.

Etli Yemekler, Zeytinyağlılar, Börekler ve Pasta Tasarım olmak üzere dört ayrı kategoride yapılan yemek yarışmasına müracaatlar yoğun olunca, yarışmacıların yapılan ön eleme ile belirlendi. Dört kategoride 20 yarışmacı birincilik için mücadele etti. Yarışmada jüri üyelerinin beğenisine sunulan yemekler hakkında yemeği yapan kişi de yapılışı hakkında bilgi verdi. Yarışmada Aydın yöresine ait sebze ağırlıklı yemekler kıyasıya birbirleri ile tat bakımından yarışırken yaş pastalar ilginç tasarımlarıyla görenleri şaşırttı. Yöresel yemek yarışmasında enginar çanağında kuzu pirzola, keşkek, patlıcan manca, vişneli kereviz, çökertme kebabı, havuç garnitörlü bakla, ısırgan otlu börek ve yaş pasta çeşitleri gibi yemekler yer aldı. Yarışmada jüri üyeleri hazırlanan yemekleri ve pastaları görselliğiyle, sunumuyla ve lezzetiyle değerlendirdi. Jüri üyeleri yemekler arasında kıyaslama yaparken zor anlar yaşadı.

Yapılan değerlendirme sonucu etli yemekler dalında Türkan Kayaalp 'Çökertme Kebabı' yemeğiyle birinci, zeytinyağlı yemek kategorisinde Arife Eroğlu 'Havuç Ganitörlü Bakla' yemeğiyle birinci, börek kategorisinde Ayşe Çalın 'Isırgan Otlu Börek'ile birinci ve pasta tasarımında Ayşe Hasar birinci oldu. İlk dörde girenlere hediye verilirken yarışmaya ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. Yarışma sonunda salondaki katılımcılar da yemeklerin tadına bakarak yemekleri lezzet bakımında değerlendirme fırsatı buldu.

"AMACIMIZ YÖRESEL YEMEKLERİMİZİ YAŞATMAK"

Yarışmayla ilgili olarak bilgi veren ve yarışmanın amacından bahseden Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, "Biz bu etkinliği gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. 3 yıldan beri bu etkinliği düzenliyoruz. Amacımız yöresel yemeklerimizi yaşatmak, ninelerimizin, annelerimizin unutulmaya yüz tutmuş damak tatlarını ortaya çıkartmak ve yeni genç nesillere tanıtmak istiyoruz. Bu kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Sadece biz bu düşünce içerisinde bu yarışmaları düzenliyoruz. Bundan çok mutlu ve gururluyuz. En önemlisi de günümüzde fastfoodla mücadele etmeyi düşünüyoruz. Çünkü genç kızlarımız ve kadınlarımız artık o kadar kendilerini düşünerek bu yöresel yemeklerden uzaklaşıyor ki ama inanılmaz güzel tatlarımız var. Görsel olarak da tabiatıyla buna arzu eden ve isteyen insanlarımızda çoğalıyor. Yarışmaya çok sayıda başvuru oldu fakat zamandan tasarruf etmek için ön elemeye tabi tuttuk. Ön elemeden sonra en üst düzeydeki yemeklerimiz buraya geldi. Yarışmaya katılan yarışmacılara da kendi açımızdan bir ödül vereceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title