Haberler

Aydın'ın Parlayan Antrenörü

Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta mücadele eden Çine Madranspor'un başına geçen, takımın başında çıktığı 8 maçta 8 galibiyet alan Çine Madranspor'un 31 yaşındaki genç antrenörü Gürkan Ferhatoğlu Fatih terim'e hayran olduğunu söyledi.
Genç yaşına...

Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta mücadele eden Çine Madran spor'un başına geçen, takımın başında çıktığı 8 maçta 8 galibiyet alan Çine Madran spor'un 31 yaşındaki genç antrenörü Gürkan Ferhatoğlu Fatih terim'e hayran olduğunu söyledi.

Genç yaşına rağmen, uzun süredir çalışan bu süreçte Aydın spor,Isparta spor,Torbalı spor,Nazilli Belediye spor,Tekirova Belediye spor ve Belediye Bingöl spor'da çok kısa süre çalışan Ferhatoğlu, Aydınlı antrenörlerin önünün açılması gerektiğini belirti.

Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra Murat Gürkan Zora döneminde Aydın spor'da yardımcı antrenörlük görevine gelen, aynı zamanda ise takımın yedek kaleciliğini yapan Ferhatoğlu, bugünlerde BAL'da Çine Madran spor ile yakaladığı başarı nedeniyle Aydın spor kamuoyunca en fazla konuşulan isimlerin başında geliyor.

Disiplin ve otorite kavramını birlikte çalıştığı Aydınlı teknik direktör Kamber Altıntaş'tan öğrendiğini kaydeden Ferhatoğlu, "Murat Gürkan Zora ile 4 yıl birlikte çalıştım. Aydınspor, Ispartaspor,Torbalıspor ve Nazilli Belediyespor'da birlikte çalıştık. Zora Hoca bana hep 'iyi bir yardımcı antrenörsün. 1.adam olduğunda seninle çalışacak olan insan zor bulunur. Kendin gibi bir yardımcı istersin' derdi. Allah'tan Çine Madranspor'da Hamdi Çam ile birlikte çalışıyoruz. Şu anda 24 saatinin büyük bölümünü takımla birlikte geçiriyor."dedi.

"MAĞLUBİYETİN ALTINDA BAŞKA SEBEPLER ARANIYOR"

Türkiye'de genç yaşlarda antrenörlerin belli bir yere gelmesinin zor olduğunu vurgulayan Ferhatoğlu, "Bir kulübe anlaşmaya gidiyorsunuz. Ancak yöneticiler sizi genç olarak gördüğünde sıkıntı yaşanıyor ve anlaşmaya yakınsanız dahi, anlaşma iptal oluyor. Türkiye'de sonuca bağlı bir kültür olduğunu düşünmüyorum. Eğer sonuca bağlı olunsaydı, 2 bin kişilik belde takımını play offa götüren bir takımın hocası olarak daha fazla değer görürdüm diye düşünüyorum. Ayrıca, Türkiye'de kulüp yöneticiler takımlarının sürekli sahada galip gelmesini istiyor. Eğer, sahadan boynu bükük ayrılıyorsanız mağlubiyetin altında başka nedenler aranıyor"şeklinde konuştu.

Şu anda görev yaptığı Çine Madranspor'a geliş hikayesinin ilginç olduğunu belirten Ferhatoğlu şunları söyledi: "Bingölspor'dan ayrıldıktan sonra üç takımla daha görüştüm. Benim aklımda amatörde çalışmak kesinlikle yoktu.Hatta ismim Çine ile anıldığında ters tepkiler de aldım. Ancak, bende hatrı bulunan çok kişi araya girdi. Masaya oturduğumuzda Çineli yöneticilerin benim yaş grubumda olduğunu gördüm. Çok samimi davrandılar. Bende bu ortamda görev almayı kabul ettim. Kariyerim için risk almış gibi gözüksem de bu riski almaya değeceğini düşünüyorum"

"YAPILANMA SÜRÜYOR"

Çine Madranspor'da görev yaptıkları 8 maçın 8'ini de kazandıklarını anlatan Ferhatoğlu şöyle devam etti: "Çine'de profesyonel lig potansiyeli kesinlikle var. Ancak, şu anda kulüp tam olarak hazır değil. Tesis anlamında zamana ihtiyaç var. Kulüpte yapılanma yüzde 70 seviyesine gelmiş durumda. Bu seviyeyi daha da yükseltmek zorundayız" dedi. Ferhatoğlu, Fatih Terim'e hayranlık duyduğunu sözlerine eklerken, Türk Milli takımının ilerleyen dönemde başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürkan Ferhatoğlu Fatih Terim Aydınspor Çine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title