Haberler

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kuşadası'nda Yapıldı

Aydın il turizm koordinasyon kurulu toplantısı Kuşadası'nda yapıldı.

Aydın il turizm koordinasyon kurulu toplantısı Kuşadası'nda yapıldı. Toplantıda 2012 yılının genel bir değerlendirilmesi yapılırken, 2013 yılı ile ilgili beklentiler ele alındı.

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütmen Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten ile Aydın'a bağlı ilçe ve beldelerin yöneticileri ve turizm kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, il genelindeki tesislerin doluluk oranının 2011 ve 2012 yıllarında yüzde 62 olduğunu belirterek, Aydın'a Kuşadası limanından giriş yapan turist sayısının 2012 yılında 650 bine ulaştığını ve bu alanda Türkiye'nin lideri olduklarını söyledi. Aydın il genelindeki ören yerlerini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının ise 750 bin 705 olduğunu kaydeden Aktakka, 2013 yılında alternatif turizm alanlarının gelişimine yönelik projeler geliştirdiklerini anlattı.

Aktakka ayrıca, yapılan denetimler sonucu ise 8 otel hakkında gerçeğe aykırı, yanıltıcı tanıtım ve reklam yapıldığı, 30 iş yerine hanutçuluk yapıldığı, 31 iş yerine belgesiz acentecilik yapmaktan, 150'sine de eksik belgeden ceza kesildiğini belirterek 2 bin 377 iş yerine gıda denetimi yapıldığını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celal Ulusoy Mümin Kamacı Didim Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title