Haberler

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı Bekliyor

4. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının gerçekleştirileceği Fatih Kapalı Pazar Destek Sağlayan Kurumlar tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

4. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının gerçekleştirileceği Fatih Kapalı Pazar Destek Sağlayan Kurumlar tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Aydın'da bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 9 Aralık Çarşamba ziyaretçilere kapılarını açıyor. Tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerindeki bilgi ve teknolojiyi üreticiler ve çiftçilerle buluşturması hedeflenen fuar, Fatih Kapalı Pazaryeri'nde kuruldu.

Fatih Mahallesi'nde bulunan Fatih Kapalı Pazaryeri'inde fuarla ilgili yapılan basın açıklamasına Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Salih Fahlioğulları, KOBİ Fuarcılık katılımcıları, KOSGEB ve TKDK katıldı.

Aralık 9'da açılışını gerçekleştirecekleri Aydın Tarım Fuarı'nda ilk olarak amaçlarından bahseden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan; " Özellikle tarımda üretim yapan üreticilerimizin ve tarımsal sanayide çalışanlarımızı diğer odalarla ve onların üyeleri ile buluşturarak, Aydın'ın tarımda ileri olan Avrupa Birliği ülkeleri ile rekabet edebilir hale getirmektir. Makineleşmeyi artırarak maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Bu amacınızı gerçekleştirdiğiniz takdirde üreticimize artı değer kazandırmış olmakla kalmayız ve belli bir refah seviyesine ulaşmış oluruz. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak 2023 hedeflerimiz var. Şu anda 58- 62 milyar dolar arasında seyreden gayri safi milli hasılayı, 2023'te 150 milyar dolar seviyelerine çıkarmak istiyoruz. Bir başka 2023 hedefleri arasında şu anda 16 milyar dolarda olan tarımsal ihracatımızı, 40 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. İnşallah bu fuar hem çiftçilerimize katılımcı firmalarımıza hayırlı olur" dedi.

FUAR ALANI YETERSİZLİĞİNDEN BAHSEDİLDİ

Özellikle fuarların kurulduğu ilin ekonomisine ve aynı zamanda o ilin ticari gelişimine, piyasasına katmış olduğu canlılığa değinen AYTO Başkanı Hakan Ülken; " Fuarlar başlı başına ticaretin kendisidir. İllere verdiği canlılığı ve kattığı faydayı göz ardı etmek mümkün değildir.Oda olarak biz üyelerimizi başka şehirlerdeki fuarlarda yer almasını sağlıyoruz. Ancak bu fuar organizasyonu Aydın'da yaparak ev sahipliği yapmamız en önemli adımdır. Bunun için de sabit bir fuar alanına sahip olmamız gerekir. Bu sene 4.sünü düzenleyeceğimiz tarım fuarı hem Aydın'daki devlet organları hem STK lar hem de fuar firmamızın yoğun çabalarıyla alan yetersiz yetersizliğine rağmen güzel bir organizasyon olacak. Ama tam anlamıyla modern bir alanda gerçekleşmediği aşikar. Aydınlılar olarak bizim eksiğimizdir bunu önümüzdeki senelerde aşmaya çalışmalıyız" dedi.

'Aydın'a Modern Bir Fuar Kurulması Halinde TÜYAP'tan 5 Fuar Sözü'

Türkiye'nin en büyük fuar firmalarından biri olan TÜYAP Genel Müdürü ile birlikte görüşme yaptığını belirten Ülken; "TÜYAP Genel Müdürü Aydın modern bir fuara sahip olması halinde Aydın'da 5 tane fuar yapma sözü verdi. Türkiye'nin en büyük fuar firması kabul edilebilecek TÜYAP ın bu teklifini değerlendirmeliyiz. Aydınlar olarak Aydın'ın tüm dinamikleri ile birlikte Valilik, Büyükşehir, Efeler Belediyesi, Ziraat Odası, STK lar hep birlikte bir yol alıp buraya güzel bir Fuar Merkezi kazandırmalıyız. "şeklinde konuştu.

Aydın'ın herkesçe bilinen büyük bir Tarım Kenti olduğunu belirten Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı " Türkiye içinde tarım alanında en az ilk 10.sıralarında şehrimiz vardır. Hal böyle olunca ülkemizde daha önce fuarlar yapıldı ancak yeterli olmadı. Benim değinmek istediğim farklı bir konu ise; Valilik Makamının Mahalli İdarelerin bugün burada bizimle birlikte yer alması gerekirdi. Bu makamlar bu tür etkinliklerde muhakkak surette elini taşın altına koymalı. Son olarak Kobi Fuarcılık'a teşekkür etmek istiyorum. Biz Oda olarak desteklerimizi yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Aydın Fuarı'nın her geçen gün büyüdüğünü belirten Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı; "İlk yaptığımız fuarlardaki elde edilen istatistiklerle, şimdiki istatistikler arasında büyük fark var. Katılımcı bazında 30 firmamıza yer anlamında sorun yaşadığımız için katılım onayı veremedik. Diğer illere gittiğimizde gözüme çarpan fuarlarda Aydın'daki yapılan fuarların canlılığını ben şahsım olarak görmediğimi ifade edebilirim. Bunun dışında geçen sene yapılan ciroya baktığımızda, örneğin bir traktör firmasının 40 adet traktör satmıştı. Umarım bu rakamlar bu yıl 60-70 trilyon oranlarına kadar dayanır. 4 . sünü gerçekleştirdiğimiz fuar artık ulusal fuar statüsüne ulaşmıştır. Bundan sonraki fuarlarda umarım daha iyi yerlere şehir olarak geliriz" dedi.

Son olarak konuşan Aydın Sanayi Odası Başk. Yard. Salih Fahlioğulları; "2012'de başlayan Aydın Tarım Fuarı gittikçe ilgi çeken ve büyüyen bir fuar oldu. 4.sünü yapacağımız fuarlarda başarılı olduğumuzu katılımcı ve ziyaretçi sayısındaki yaşanan artışlara bakarak ifade edebilirim. Sanayi Odası olarak biz her zaman desteklerimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

Fuar yetkilileri, Aydın Büyükşehir Belediyesi, fuar günü Köşk, Koçarlı, Umurlu, İncirliova ve Efeler(Bey Cami Önü)'den her yarım saatte bir fuara giden servis imkanı sağlayacağını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıza Posacı Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title