Haberler

Aydın Genç Memur-Sen; "Şuurlu Gençlik Demokrasimize Sahip Çıktı"

Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Yakup Özen, “İlim, irfan ve Hikmet yolunda Şuurlu gençlik 15 Temmuz gecesi milli iradesini ortaya koydu ve demokrasimize sahip çıktı” dedi.

Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Yakup Özen, "İlim, irfan ve Hikmet yolunda Şuurlu gençlik 15 Temmuz gecesi milli iradesini ortaya koydu ve demokrasimize sahip çıktı" dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 akşamı güvenlik görevlileri, askerler ve yüzlerce vatandaşın şehit olmasına, binlerce vatandaşın yaralanmasına sebep olan beklenmedik fiili bir FETÖ darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirten Yakup Özen, "Asker içerisinde bir grup cuntacının darbe kalkışmasında olduğu kanaati oluşur oluşmaz Konfederasyon Genel Başkanımız Ali Yalçının 1 milyon üyesini meydanlara inme çağrısı üzerine bizler de 81 ildeki gençlik teşkilatımızı koordine ederek meydanlara indik. Ülkesini, bayrağını ve milletini seven, göğsünde iman nurunu taşıyan gençler olarak darbeye ve darbecilere hayır dedik. Genç Memur-Sen Genel Merkez ve il yönetimi teşkilatlarımızda görevli birçok kardeşimiz alçakların kurşunlarına hedef oldular, ağır yaralandılar. Buradan vatanı milleti ve devleti için gözünü kırpmadan göğsünü cuntacıların uçaklarına, tanklarına siper ederek şahadet şerbetini içen askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bilindiği üzere ülkemiz96 yıllık Cumhuriyet tarihi süreci içerisinde 60 ihtilalı,71 Muhtırası,12 Eylül Darbesi, 28 Şubat Post Modern Darbesi ve 27 Nisan 'e muhtırası' gibi çeşitli darbe ve muhtıralara sahne olmuştur. Her ne sebeple ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın, her darbe alçaklık ve her darbeci de bir alçaktır. Şüphesiz son süreçte yaptığı darbeyle kime hizmet ettiği belli olmayan FETÖ de devletin bütünlüğüne göz dikerek alçaklığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu darbenin amacı, halkın özgür iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanını, iş başında olan bir hükümeti ve millet iradesini temsil eden meclisi alaşağı edip yönetime el koymanın yanında, gerek kolluk kuvvetlerinin kendi aralarında, gerekse halkı devletin güvenlik güçlerine kırdırmayı amaçlayan bir iç savaş çıkarmaktır. Yaklaşık 30-40 yıldan beri halkın ve devletin kurumlarına sinsice yerleşen FETÖ, ülkemizi bölmek misyonu ile taşeronluk yapan bir fitne hareketidir" diye konuştu.

"Böyle Bir İhanet Görülmedi"

Uzun yıllar kadın, çocuk, yaşlı demeden cephede kurtuluş mücadelesi veren Türk milletinin tarihinde daha önce böylesine bir ihanet şebekesine rastlanılmadığına işaret eden Özen, "Neredeyse 10 yılda bir darbe veya muhtıralarla ülkenin gidişatına ket vurmaya çalışan şer odaklı bu girişimlerden şüphesiz en çok gençler etkilenmektedir. Tarih sahnesi bize bu ülkede gençlerin ideolojik farklılıklarından dolayı cuntacıların girişimleriyle nasıl karşı karşıya getirildiklerini ve ne kadar büyük bedeller ödediklerini göstermektedir. Küresel dünyanın genç ve dinamik nüfusa ihtiyaç duyduğu yüzyılımızda, en genç nüfus ortalamasına sahip olma avantajını elinde tutan ülkemizin en önemli kalkınma aracı olan gençliğinin her defasında hedefe konuyor olması da manidardır. Ancak küresel güçlerin oyunlarını bozacak gelişmeler kat eden ülkemizin gençliği, büyük tezgahlarda kurgulanmış bu darbe girişimini yüce milletimizin ve özelde gençliğimizin ortaya koymuş olduğu irade ile bertaraf etmiştir. Atiyi karanlık gören gençliğimiz, azmi elden bırakmamış ve bütün şerefiyle göğsünü tankların, F16'ların, taarruz helikopterlerinin önüne siper etmiştir. Bizler de Türkiye'nin en büyük sivil gençlik hareketi olarak; vatanımızın göğsüne namahrem eli değmesine müsaade etmeyeceğiz. Darbenin de darbe ırgatçılığı yapan maşaların da ülkemizde yeşermesine izin vermeyeceğiz. Hakkı batılla karıştırıp da bile bile hakkı gizleyen bir gençlik olmayacağız. 'Hakkın hatırı alidir; hiçbir hatıra feda edilmez' ilkesiyle her türlü ihanet şebekelerini deşifre edeceğiz. Genç Memur-Sen olarak, bu alçak girişimin deklere edildiği andan itibaren meydanlarda yerimizi almış ve baş komutanın kaldığı otelin bombalanmasına, korumalarının öldürülmesine, hatta Genel Kurmay Başkanının derdest edilmesine rağmen hiç bir tereddüt göstermeden, başta halkını meydanlara davet eden, ilk fırsatta canı pahasına halkının yanında meydanları seçen Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hükümetimiz ve Gazi Meclisimiz için ne pahasına olursa olsun milli iradenin müdafaası adına mücadele ettik ve hiç şüphesiz kanımızın son damlasına kadar bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin önünde yeni bir sayfa açıldı"

Türkiye'nin önünde yeni bir sayfa açıldığını kaydeden Özen, şunları söyledi: "15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülüp bertaraf edilmesinde yaşanan her sürecin ve sonucun milli tarihimizin altın sayfalarına yazılan büyük bir zafer olduğuna inanıyor; bu zaferin elde edilmesini sağlayan milletimizin ve gençlerimizin feraset ve cesareti, devletimizin kararlığı ve kudreti temelindeki sarsılmaz ortaklığın, medeniyet coğrafyamızın en büyük güvencesi olduğunu tarihe not olarak düşüyoruz. 15 Temmuz gecesi, kahraman gençlerimizin destansı savunması, bu ülkedeki herkesin önüne yepyeni bir sayfa açmıştır. Başta milletimiz ve bilhassa gençliğimiz bu süreçte hiç şüphesiz bazı gerçeklikleri anlama adına tarihe fevkalade bir not düşmüştür. Terör ve onun arkasında ki şer odaklarının hesaba katmadığı milletimiz, milli iradesine sahip çıkmış ve bu oyunu bozmuştur. Bundan sonra da bozacağından hiç şüphe yoktur. Hasılı, ülkemizi, cumhurbaşkanımızı, meclisimizi kısacası milli iradeyi hedef alan her girişimin neticesinin aşikar olduğu nazarından hareketle, terör ve destekçilerinin hain planlarının işlemeyeceği idrakiyle hareket etmelerini diliyor, Allah'tan Yüce Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyoruz" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title