Haberler

Aydın: "Erzurum'u Geçmişte Kent Meydanı Kavramıyla Tanıştıran Bizleriz"

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Erzurum’u geçmişte kent meydanı kavramıyla tanıştıran bizleriz. Şu anda halka meydan diye takdim edilen yerler, meydan değil; beton yığınıdır” dedi.

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Erzurum'u geçmişte kent meydanı kavramıyla tanıştıran bizleriz. Şu anda halka meydan diye takdim edilen yerler, meydan değil; beton yığınıdır" dedi.

MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Her gün ayrı bir ilçe ve bağlı köyleri ziyaret eden Kamil Aydın, şehrin belediyecilik hizmetleri noktasındaki eksikliklerine değiniyor, projelerini anlatıyor.

Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum'u kent meydanı kavramıyla 2009 seçimleri öncesinde kendilerinin tanıştırdığını hatırlatarak, "Kent meydanı diye bir proje mevcut yönetimlerin aklında bile yokken, biz bunun projesini kamuoyuyla bundan 5 yıl önce paylaşmıştık. Kaldı ki, o proje ile bugün halkımıza meydan diye takdim edilen yerler arasında dağlar kadar fark var. Bunlarınki meydan falan değil, olsa olsa beton yığını olur" diye konuştu.

TEBRİZKAPI BÖLGESİNE DEVASA KENT MEYDANI

Kent meydanlarının, şehrin gürültüsünden ve yoğun atmosferinden uzakta konuşlandırılması gerektiğini vurgulayan Kamil Aydın, "Meydanlar insanlara nefes aldırır. Bizde ise, bırakın insanlara nefes aldırmayı, meydanların kendileri bile nefes alamıyor. Yeşil yok, ağaç yok, dört bir yan beton, adı da meydan. Böyle meydan olmaz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Kalesi, Ulucamii ve Çifte Minareli Medrese'nin bulunduğu bölgenin trafiğe kapatılmak suretiyle meydanlaştırılması yönündeki projeyi kendilerinin 2009 yılından önce hazırladıklarını anımsatarak, "Bizim bu projemiz Erzurum'un merkezine yepyeni bir görünüm kazandıracak ve şehrin o bölgesini de canlandıracak. Burada araç trafiği olmayacak; tarihi eserlerin bulunduğu bu devasa meydanda, şehrin iklimi, tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir peyzaj çalışması yapacağız. İnsanların her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri sosyal donatılar da, yine bu meydanın bir parçası olacak. Erzurum halkı bu meydanda tarihin ihtişamlı gölgesi altında vakit geçirme imkanı bulacak. Bu projemiz, bugün bile canlılıktan yoksun bırakılmış olan Tebrizkapı bölgesine nefes aldıracak, can katacak" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Aydın Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title