Haberler

Aydın Erten Ölümünün 15. Yılında Unutulmadı

İzmir Gültepe'nin hayatını kaybeden başkanlarından Aydın Erten, ölümünün 15'inci yılında sevenleri tarafından mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın Gültepe semtinin ilçe olduğu yıllarda iki dönem belediye başkanlığını yapan Aydın Erten, ölümünün 15'inci yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Konak Belediyesi, CHP Konak İlçe Başkanlığı ve 68'liler Platformu'nca Gültepe Toros Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Musa Çam, CHP İl Başkanı Bedri Serter, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile çok sayıda seveni katıldı.

Gültepe'nin ilçe olduğu dönemde iki dönem belediye başkanlığını yürüten Erten'in ölümünün 15'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir'i Sevenler Derneği Başkanı Sancar Maruflu, yıllar geçse de Aydın Erten adının unutulmadığını söyledi. Gültepe'yi Gültepe yapan kişinin Aydın Erten olduğunu dile getiren Maruflu, "Halkla el ele vererek, Gültepe'yi yaratan, halkın sorunları için çözüm üreten efsane başkan Aydın Erten'i unutmadık, unutturmadık" dedi.

"ÇOK ŞEYLER YAPMALIYIZ"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da anma törende yaptığı konuşmada, Aydın Erten'in insanı seven, yüreği sıcacık bir insan olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor günlerde insanlığın öneminin bir kez daha anlaşıldığına vurgu yaptı. Başkan Pekdaş, "Her gün şehit haberleriyle uyanıyoruz. Herhalde demokrasinin ne olduğunu, uğruna ne bedeller ödediğimizi ve insan sevgisinin ne olduğunu en çok hatırlamamız gereken günler bu günler. Aydın ağabey büyük bir değerdir. Bizlere öğrettiği ilkeler anlamında çok şeyler yapmalıyız. Aydın ağabey ve Gültepe'ye olan borçlarımız için çalışıyoruz. İnsanlar bu bölgeyi dişleriyle tırnaklarıyla yeni bir bölge yaptılar. O yıllarda barınma hakkı önemliydi. Şimdi elverişli bir yaşam hakkı gerekiyor. Elverişli bir yaşam için de bu bölgenin imar hakkının yenilenmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Yapmamız gereken daha çok işler var" dedi. Gültepelilere hizmet için çalıştıklarını belirten Başkan Pekdaş, bir de müjde verdi. Gültepe Mezarlığı'nın hemen karşısında yer alan eski Halk Ekmek Fabrikası'nın olduğu yeri Milli Emlak'tan almak için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Pekdaş, bu alana spor tesisi yapmak için uğraştıklarını söyledi.

Törende CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile 68'liler Platformu adına Ertuğrul Gezeroğlu da söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Törene katılanlar daha sonra Aydın Erten'in mezarına karanfil bıraktı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Gültepe İzmir Aydın Yerel Haberler

title