Haberler

Aydın Erol: "Başhekim Yardımcısı ve Özel Güvenlik Amirleri Görevden Alınsın"

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik binası önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, geçtiğimiz Salı günü yaptıkları eylemde hastanenin özel güvenlik görevlileri ile aralarında yaşadıkları kavga olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik binası önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, geçtiğimiz Salı günü yaptıkları eylemde hastanenin özel güvenlik görevlileri ile aralarında yaşadıkları kavga olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı. SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, yaşanan arbede sonrası birçok arkadaşlarının yaralandığını belirterek, "Şube yönetim kurulu üyemiz Turan Karabağ kalp krizi geçirdi. Yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Saldırı emrini veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Topaç'ın ve Özel güvenlik amirlerinin görevden alınmasını istiyoruz" dedi.

ÖZEL GÜVENLİK TERÖRÜ'NE HAYIR

SES üyesi bir grup, 12.30 sıralarında Poliklinik binası önünde bir araya geldi. Geçtiğmiz Salı günü gerçekleştirdikleri eylemde özel güvenlikçiler ile aralarında yaşanan kavga ile ilgili toplanan grup, "Başhekim Yardımcısı Mehmet Topaç ve Özel güvenlik şiddetini kınıyoruz" yazılı pankart ve "Mobbing yapma ATM yap","Angarya çalışmak istemiyoruz","Bu sessizlik son bulsun" yazılı dövizler taşıdı. Grup, "Baskılar bizi yıldıramaz","Özel güvenlik terörüne hayır","Saldırganlar belli hesap sorulsun","Sağlıkta dönüşüm şiddete dönüştü" diye sloganlar attı.

YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ TURAN KARABAĞ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Grup adına basın açıklamasını SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol okudu, yaşanan arbede sonrası birçok arkadaşlarının yaralandığını belirterek, "Hastane yönetiminde talebimizdir. Sendika üye ve yöneticilere saldırı emrini veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Topaç'ın ve Özel güvenlik amirlerinin görevden alınmasını istiyoruz. Şube yönetim kurulu üyemiz Turan Karabağ kalp krizi geçirdi. Yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Banka promosyon anlaşmasının şartlarının uygulanmasını ve şartnamenin sendikamıza verilmesine ve hastane web sitesine konmasını istiyoruz. Yemekhane koşullarının düzeltilerek meslek gruplara arasındaki ayrımcılığına son verilmesini istiyoruz. İdari bürolarda görevlendirilen personelin kliniklerde görevlendirilmesini istiyoruz. Başhemşire yardımcısı olarak görülen ama sadece Sağlık SEN'in örgütlenmesi için mesai harcayanların da kliniklerde görevlendirilmesini talep ediyoruz" dedi. Erol, taleplerinin takipçisi olacağını söyleyerek konuşmasına son verdi.

ŞİDDETİN SADECE HASTA VE HASTA YAKINLARI TARAFINDAN YAPILMADIĞINI GÖRDÜK

SES Genel Başkanı Gönül Erden, Salı günü arkadaşlarımız burada işyerlerinde yaşadıkları sorunu anlatmak için basın açıklaması yapmak istedikleri sırada şiddete maruz kaldıklarını ifade ederek, "Bu defa güvenlik görevlilerinin şiddetine uğradılar. Biz şiddetin yıllardır bir güvenlik sorunu olmadığını güvenlik önlemleri alınarak bunun çözülemeyeceğini söyledik. Bu olay bize bir kere daha gösterdi ki, maalesef haklı çıktık. Şiddetin sadece hasta ve hasta yakınları tarafından yapılmadığını gördük. Şiddet amirlerden, vekillerden, müdürlerden, mülki amirlerden ve bu defa da güvenliği sağlamak olan güvenlik görevlilerinden geldi. Burada bakana sesleniyoruz. Bizi bu güvenlikle mi koruyacaksınız? Bizi bu güvenlikle mi koruyarak şiddeti önleyeceksiniz?" dedi.

BU TABLONUN UTANCI BU ADAMLARA YETMELİDİR

İstanbul Tabip Odası'ndan Ozan Toraman ise hastaneden mezun olmakla övünen bir hastane yöneticisinin kendi meslektaşlarına güvenlik eliyle şiddet uyguladığını söyleyerek, "Bu tablo sağlık sisteminin geldiği bir tablodur. Hakkımızı aradığımızda hastalarımızla beraber bizleri susturabilmek için bulabildikleri yöntem ancak özel güvenlik eliyle uygulanan şiddettir. Bu tablo kabul edilemez, bu tablo sürdürülemez. Bu tablonun utancı bu adamlara yetmelidir." dedi.

Grup yapılan basın açıklaması ve konuşmaların ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Erol İstanbul Aksaray Karabağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title