Haberler

Aydın Erkoç: "Bulvarın Kapanması Hayatı Felç Eder"

Güncelleme:

MASFED Başkanı Erkoç, Ankara trafiğini önemli oranda rahatlatan 14,5 kilometrelik Atatürk Bulvarı'nın mahkeme kararı ile kapatılmasının, hayatı felç edeceğini, şoför esnafı ve halka büyük sıkıntı yaşatacağını bildirdi.

"Bu yolun 5 dakika kapatılması bile Ankara trafiğini kilitlemeye yeter" diyen Erkoç, "yanlıştan acilen dönülmesi" çağrısında bulundu.

Ankara Barosu ve TMMOB'a bağlı meslek odalarının açtığı davada Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) nazım imar planlarının iptal etmesi dolayısıyla Başkent'in ana arterlerinden biri olarak trafik yükünü büyük oranda rahatlatan 14,5 kilometrelik Atatürk Bulvarı'nın kapatılmasına, ilgili kesimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Motorlu Taşıt Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, Atatürk Bulvarı'nın Mahkeme kararı uyarınca kapatılmasının, Başkent'te hayatı "felç" edeceğini belirterek, bu yanlıştan acilen dönülmesi çağrısında bulundu.

Ankara'daki kent içi oto galerilerini Esenboğa Yolu üzerindeki ortak bir alanda toplayacak OTONOMİ'nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Erkoç, yaptığı açıklamada, kapatma kararını eleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mahkeme kararını uygulamak zorunda olduğunu belirten Erkoç, Bulvarın kapanması durumunda Ankara trafiğinin tam bir keşmekeşe dönüşeceğini ifade etti. Erkoç, "Günde 350 bin aracın geçtiği bu yolun 5 dakika süreyle kapatılması bile Ankara trafiğini kilitlemeye yeter. Bulvarın kapatılması Ankara'da tüm hayatı felç eder. Bu yanlıştan acilen dönülmelidir" dedi.

-"Ankara'ya bu kötülüğü yapmaya kimsenin hakkı yok"…

Aydın Erkoç, Bulvarın kapanması durumunda yaşanacak sıkıntıları şöyle anlattı:

"Celal Bayar Bulvarı'ndan başlayarak Etimesgut'a kadar uzanan, Ankara'nın doğu-batı aksında trafiğin büyük oranda yükünü çeken Ankara Bulvarı'nın ve AOÇ içindeki tüm bağlantı yollarının kapatılması trafiği ciddi biçimde aksatacak. Ankara Bulvarı ile Şaşmaz Bulvarı, Zırhlı Tümen önünde açılan yeni yolun bir bölümü, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı ile AOÇ içindeki eski hemzemin geçit arasında yapılan viyadük yol da trafiğe kapanacak. Bu durumda toplu taşım araçları, minibüsçüler, şoför esnafı ve evinden işine, okuluna gitmek isteyen Ankaralı büyük sıkıntı yaşayacak. Bulvarın kapatılması, özellikle İstanbul ve Eskişehir yolu, Anadolu Bulvarı, Ümitköy, Bilkent, Sincan, Etimesgut, Şaşmaz, Eryaman ve Batıkent'te oturanların ulaşımını tamamen kısıtlayacak. Bu kararın sonuçlarını düşünmek bile insanı geriyor. Ankara'ya bu kötülüğü yapmaya hakları yok."

-"Bulvar Ankara'ya nefes aldırmıştı"…

Aydın Erkoç, üzerinde 250 metrelik tünel, 4 köprülü kavşak, yer altında 4 "U" dönüşü, 750 ve 336 metrelik 2 viyadük, 4 büyük alt geçit ve 2 yaya üst geçidi ile Ankara Bulvarı'nın Başkentin batı koridorundaki trafik yükünü ciddi biçimde hafiflettiğini, kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatarak halka nefes aldırdığını hatırlattı. Erkoç, AOÇ ile ilgili 5 yıl önce alınan plan kararının, tüm bu yollar yapıldıktan bir yıl sonra iptal edilmesinin Ankaralıların hayatını olağanüstü zorlaştıracağı gibi kaynaklarını da heba edecek bir karar olduğunu ifade etti.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Etimesgut İstanbul Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title