Haberler

Yunan Askerinin, Mülteci Botunu Patlatıp Ölüme Terk Ettiği Anlar Kamerada

Güncelleme:

12 Kasım'da Yunan askerinin batırdığı mülteci botuna ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Ölüme terk edilen mültecileri, Türk askeri kurtardı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın Türkiye ziyaretinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde de gündeme gelen Ege'deki kaçak mülteci göçüne ilişkin şok bir görüntü ortaya çıktı.

Aydın Didim Tekağaç Burnu güneybatısında 12 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından mültecilerin bulunduğu lastik bot batırıldı. Lastik botu patlatan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeden hızla uzaklaşırken yaklaşık 58 mülteci Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından son anda kurtarıldı. Son açıklanan verilere göre 1 Ocak-19 Kasım 2015 tarihleri arasında 79 bin 489 mülteci denizden sağ olarak kurtarıldı.

YARDIM İSTEDİLER

12 Kasım 2015 tarihinde saat 04.19'da Yunanistan Birleşik Arama Kurtarma Merkezi (JRCC/PİRE) tarafından Didim Tekağaç Burnu güneybatısında lastik şişme bot içerisinde yardım talebinde bulunan mültecilerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

Saat 06.00 sularında görevli Sahil Güvenlik Botu tarafından bölgede hareket halinde mültecilerin içinde bulunduğu lastik botu tespit etti ve önleme manevralarıyla botu durdurmaya çalışırken olay yerine Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait LS-060 borda numaralı Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru intikal etti.

LASTİK BOTU PATLATIP HIZLA UZAKLAŞTI

Daha sonra mültecileri taşıyan lastik bot doğrudan Yunan Sahil Güvenlik Botunun üzerine aborda olacak şekilde manevra yaptı ancak Yunan Sahil Güvenlik personeli tarafından açavela gönderi ile (ucunda delici metal ve kanca olan uzun sopa) lastik botta bulunan mülteciler ve lastik bot hedef alınarak engellendi. Mültecilerin ikinci teşebbüsünde bu kez Yunan Sahil Güvenlik Botu üzerindeki personel daha sert davrandı. Lastik bot arka tarafından patlatılmaya çalışıldı ve olay sırasında açavela gönderi ile mülteciler darp edildi. Açavela gönderi ile mültecilerin içinde bulunduğu lastik botu patlatan Yunan Sahil Güvenlik unsuru olay yerinden süratle uzaklaştı.

BOTLARI BATAN 58 SURİYELİ'Yİ TÜRK SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ KURTARDI

Mültecilerin bulunduğu lastik botun su alması ve mültecilerin denize düşmeye başlaması üzerine Türk Sahil Güvenlik botu tarafından Suriye uyruklu 58 mülteci sağ olarak kurtarıldı ve Didim Limanı'na intikal ettirildi.

VİDEO YUNAN SAHİL GÜVENLİK KOMUTANI'NA İZLETİLDİ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Ankara ziyaretine eşlik eden Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Athanasios Athanasopulos, Türk Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem'i ziyaret etti. Yunan Sahil Güvenlik Komutanı, Ege'de Suriyeli mülteci botunun Yunan tarafınca batırılışına ilişkin görüntüleri izleyince şoke oldu. Videoyu izleten Türk Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Üstem, "Ekibinize bu davranışlardan kaçınmaları emri verirseniz memnun kalırız." dediği öğrenildi.

80 BİN MÜLTECİ KURTARILDI

Bu arada son verilere göre 1 Ocak-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Türk Arama Kurtarma sahasında yaşanan 2 bin 133 olayda, toplam 79 bin 489 mülteci denizden sağ olarak kurtarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Didim Ege Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (87)

CAN DERSİMLİ:

TÜRK SAHİL GÜVENLİK ŞİŞME BOTLA GÖZ YUMUP GÖNDERİNCE MASUM YUNAN ÜLKESİNİ İSTİLA EDENLERİ DURDURMAK İÇİN BOTU PATLATMIŞ KÖTÜ YUNANİSTAN TÜRKİYE KADAR AKILSIZ BİR ÜLKE DEĞİL ÜLKEDE MİLYONLARCA AÇ İŞSİZ VAR NE DİYE 2, 5 MİLYON SURİYELİYİ KAMPLARDA BESLİYOR. ÇOĞU DA İŞİD TERÖRİSTLERİNİN EŞLERİ ÇOCUKLARI

8
88
yanıtYanıtla
Ankaralı Ahmet:

Senin gibi mezhepçi dinsiz adam mültecilerin derdini ne bilsin? Zavallı insanlıktan nasibini almamış mahlük.

yanıt3
yanıt0
CediMobil-IOS:

Bi yunanistan olamadık

3
45
yanıtYanıtla
Saa Mobil-IOS:

Yunalnlstan boyle birseyi asla ve asla yapmaz

1
45
yanıtYanıtla
welat:

biz kürtler, türk kardeşlerimizle birlik olmazsak sonumuz böyle olabilir. gavurdan dost olurmu. . . . . . allah göstermesin.

42
0
yanıtYanıtla
milliyetçi degil vatansever:

amin. agzına yüreğine, ellerine sağlık, gerçekten kürt oldunu düşünerekten çok duygulandım, aslında yorum yazmam ama nedense buna cevap verme gerği hissettim

yanıt15
yanıt1
....w:

Türkiye Suriyeyi bu hale getiren ülkelerden bir tanesi. Ekmeğini çalıp, Ondan sonra bir parça veriyorlar, Sonra cömertliklerine teşekür etmeni istiyorlar. İyide bu insanların ülkesini kim bu hale getirdi ülkelerindeki karışıklığı ışıt denilen örgütü kimler yaratı silah desteği verdi.

7
29
yanıtYanıtla
izmirli ibrahim:

Allahindan bulurlar insallah ayni duruma duserler insallah

35
1
yanıtYanıtla
remzi tok:

neymiş vatanına sahip çıkacaksın yoksa aynı duruma bizde düşeriz

23
0
yanıtYanıtla
MrXMobil-IOS:

Helal olsun valla turkiyenin yapamadigini yapmis

3
20
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title