Haberler

Aydın Doğan Yalçındağ: Bir Teknoloji Şirketi Haline Geleceğiz Gibi Görünüyor

BLUTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Doğan Grubu'nun dijital dönüşüme ayak uydurduğunu söyleyen Aydın Doğan Yalçındağ, "Dijital dönüşüm zaten yaşanıyor ve bence bizim grup da başarılı bir şekilde adapte oluyor. Geneli için çok bir şey diyemem ama benim gözlemlediğim daha bir teknoloji şirketi haline geleceğiz gibi görünüyor" dedi.

DHA standını ziyaret eden Aydın Doğan Yalçındağ, internet ortamında iş hayatına atıldığını söyledi. Yalçındağ, "Amerika'da Brown Üniversitesi'nde ekonomi ve tarih okudum. Daha sonra 2 sene kadar Londra'da Goldman Sachs Bankası'nda çalıştım. Orada gelişmekte olan piyasalara bakıyorduk. Birçok farklı sektöre birçok farklı şirkete bakma şansımız oldu. Çok iyi bir deneyim geçirdim diyebilirim" dedi.

Kurucusu olduğu BluTV hakkında bilgi veren Yalçındağ, bunun aslında dijitale bir dönüşüm olduğunu söyledi. Yalçındağ, "Bakacak olursanız aslında yayıncılık dünyasında gelişen bir trend bu. İnsanlar televizyondan izlemek yerine içerikleri daha çok internetten tüketiyorlar. Bu son birkaç senedir Türkiye'de büyük sıklıkla oluyor. Yani internetten içerik izleyen büyük bir kitle var. Asıl zaten bizim grubun da bu alana adres etmek için birçok projesi olmuş. Kanald.com.tr mesela çok tercih edilen bir gösterimden bir tanesi. BluTv de biraz bu ihtiyaçlardan doğdu. Bu fikir zaten aslında şirket içerisinde vardı. Sağ olsunlar bu sorumluluğu bize verdiler, bize güvendiler" diye konuştu.

"BİZİM GRUP GAYET VİZYONER"

Doğan Grubu'nun vizyoner bir bakış açısıyla hareket ettiğini söyleyen Aydın Doğan Yalçındağ, grubun dijital dönüşüme önem verdiğini belirtti. Yalçındağ, şunları söyledi:

"Dijital dönüşüm önemli. Dijital dönüşüm dediğimizde eğer internetin yaygınlaşmasını diyorsak sonuçta bundan etkilenenlerin başında gazetecilik geliyor. Bu internete kaydı. O yüzden 15-20 senedir gazeteler mücadele veriyor internete karşı ama ne gördük biz son 20 senede? Aslında her sektör dijital dönüşümden etkilendi, gıdadan perakendeye kadar. Bugün yayıncılık da bundan nasibini alıyor ama bu bizim için bir avantaj. Benim gözlemlediğim kadarıyla bizim grup gayet vizyoner. Daima vizyoner olmuş, zaten hepimiz biliyoruz birçok yeni sektöre özellikle medya alanına ciddi atılımlar yapmış ve bugüne öyle gelmiş. O yüzden BluTv'yi de o noktada önemli bir yatırım olarak görüyorum."

"TELEVİZYON İZLEYEN KİTLE İNTERNETE YÖNELİR Mİ?"

"Televizyon izleyen kitle internete yönelir mi?" sorusu üzerine Aydın Doğan Yalçındağ, "Zaten internete yönelmiş çok ciddi bir kitle var. Kanald.com.tr'nin mesela 10-12 milyon ziyaretçisi var. Korsan olan yabancı dizi yayımlayan sitelerin de yine 10-12 milyon ziyaretçisi olanlar var. Biz Blu'da bu kitleyi aslında konsolide etmek istiyoruz. Bu kitleyi buraya çekmek istiyoruz. Televizyon dizi izleyen de ileride yavaş yavaş internete geçecektir diye düşünüyorum. Dizilerde daha çok potansiyel var. Televizyonda belki yer bulamayan daha birçok senaryo, birçok dizi fırsatını biz internete koymak istiyoruz. O yüzden daha o alanda baya katkı geliştirmek istiyoruz. Bu sene de çalıştığımız bu yönde birçok proje var" dedi.

"TEKNOLOJİ ALTYAPISINI BAŞKA ŞİRKETLERE SATIYOR OLACAĞIZ"

Dijital dönüşümün bir ayağı olan BluTV ile bir teknoloji şirketine dönüşeceklerini söyleyen Yalçındağ, şunları söyledi:

"Dijital dönüşüm zaten yaşanıyor ve bence bizim grup da başarılı bir şekilde adapte oluyor. Geneli için çok bir şey diyemem ama benim gözlemlediğim daha bir teknoloji şirketi haline geleceğiz gibi görünüyor. Size bir örnek vereyim. Bizim Blu'ya ve kanald.com.tr'ye hazırlamış olduğumuz video altyapısını, video oynatıcısını biz hazırlayıp şimdi başka şirketlere bu servisi sağlamak istiyoruz. Bu daha önce yapmış olduğumuz bir iş değildi. Şimdi teknoloji altyapısını başka şirketlere satıyor olacağız. Bu da gayet mantıklı çünkü bu video altyapısı bizim ihtiyaçlarımız doğrultusunda hazırlandığı için çok ciddi bir video altyapısı olduğunu düşünüyorum."

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Aydın Doğan Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title