Haberler

Aydın Doğan Vakfı'ndan, Öğrencilere Üniversite Hazırlık Seti

'BABA Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında 2006 yılında Aydın Doğan Vakfı'nın Erzurum Nene Hatun Kız Lisesi bahçesine yaptırdığı Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan 12'nci sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık seti dağıtıldı.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında yaptırılan 33 ayrı orta öğretim kız öğrenci yurtlarında barınan 717 lise son sınıf öğrencisine 5 bin üniversiteye hazırlık seti dağıttıklarını söyledi. Aydın Doğan Vakfı olarak amaca yönelik yatırımların en büyük kısmını eğitim alanına yaptıklarını dikkati çeken Candan Fetvacı şunları söyledi Kız çocuklarımızın eğitimlerine devam etmelerine çok önem veriyoruz. Liseyi bitiren öğrencilerin üniversite sınavına hazırlıkları için de destek vermek istedik. Bu amaçla 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında yaptırılan 33 yurttan orta öğrenim kız öğrenci yurtlarımızda kalan tüm lise son sınıf öğrencileri için üniversiteye hazırlık setleri dağıttık. Araştırmalar da gösteriyor ki eğitimli, iş güvencesine sahip annelerin çocuklarının eğitim süreçlerinde daha başarılı oluyorlar. Gayretlerimiz ve desteklerimiz kızlarımızın eğitimlerine devam etmeleri ve kız çocukların kaliteli eğitime erişim hedeflerinin tümünün gerçekleştirilmesi için. Bu öğrencilerimizi üniversite öğrencisi olarak görmek ve onların başarıları ile gurur duymak arzusundayız.

YURTTA KALAN 250 KIZ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Erzurum'daki Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan 12'nci sınıftaki 41 öğrenciye üniversiteye hazırlık seti dağıttıklarını söyleyen Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu sorumlusu Pınar Önder, Doğuda kızlarını okutmakta tereddüt eden aileler yurdu gördükten sonra hiç tereddüt etmeden çocuklarını teslim ederek ayrılıyorlar. Yurtta kalarak okuma imkanı bulan yaklaşık 250 kız öğrenci üniversiteli oldu dedi.

Üniversiteden mezun olanların da Türkiye'nin dört bir tarafında görev yaptığını kaydeden Pınar Önder, Bu yurt sayesinde kızlarımızın hayatları değişti. Yurt yaptıktan sonra bizimle hiçbir zaman irtibatını kesmeyen Vakıf yetkilileri, tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Hatta her yıl başarılı öğrencileri uçakla İstanbul'a götürüp gezdiriyor. Öğrencilerimizin çoğu, bu sayede ilk kez uçağa bindi ve ilk kez denizi gördü diye konuştu.

AYDIN DOĞAN VAKFI BİZLERİ SEVİNDİRDİ

Erzurum'un en eski eğitim kurumlarından biri olan Nene Hatun Kız Lisesi'nin sınıftan bozma yatakhanelerinde kalan öğrencilere çağdaş bir ortam sunan Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, onların başarısının artmasında ve kız öğrencilerin eğitime kazandırılmasında da etkili model oldu.

Yurtta kalan, köyünün ilk liseli kızı olan 12'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Arzu Metin, şunları söyledi Karayazı İlçesi'nin Karaağıl Köyü'nden geldim. Babam okumamı istemiyordu. Gelip burayı görünce, hiç düşünmeden 'okuyabilirsin' dedi. Böylece köyde liseyi okuyan ilk kız ben oldum. Benden sonra birçok kız liseli oldu. Yurt çok güzel. imkanlar sınırsız. Dağıtılan test kitapları bize çok faydalı oluyor. Bizlerin okuması için önce yurt yaptıran, maddi ve manevi gücünü her zaman yanımızda gördüğümüz Aydın Doğan Vakfı, üniversiteye hazırlık için gönderdiği setlerle bizleri bir kez daha sevindirdi diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Doğan Nene Hatun Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title