Haberler

Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimcileri 24'üncü Kez Ödüllendirdi

Aydın Doğan Vakfı'nın (ADV) düzenlediği 24'üncü Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Aydın Doğan Vakfı'nın (ADV) düzenlediği 24'üncü Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Aydın Doğan Vakfı'nın nitelikli medya çalışanı ve yöneticisi yetişmesine katkı sağlamak amacıyla üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencileri arasında düzenlediği 24. Genç İletişimciler Yarışması sonuçlandı. 31 üniversitenin iletişim fakültelerinden yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında 1351 öğrenci 1163 çalışma ile katıldığı yarışmada, 21 üniversitenin 155 öğrencisi 80 proje ile ödül kazandı. En çok ödülü 19'er projeyle Akdeniz Üniversitesi alırken, Erciyes Üniversitesi ise 16 ödülle ikinci sırayı aldı.

Hilton Convention Center'da, sunuculuğunu Korhan Abay üstlendiği ödül töreninin açılış konuşmasını Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı yaptı.

Gecede, finale kalan 21 üniversitenin temsilcileri olduğunu hatırlatan Fetvacı, "Türkiye'de genç bir iletişimci olmak aslında birçok yönden heyecan verici bir kariyere, yaratıcılığın sınır tanımadığı bir sektöre ve Türkiye'yi yakından etkileyen bir sürecin içinde yer almaya başlamak demektir. Aydın Doğan Vakfı, Türkiye'ye kaliteli insan gücü yetiştirmek amacıyla en büyük yatırımlarını eğitim alanında yapıyor ve neredeyse çeyrek asırdır da Genç İletişimciler Yarışmasını düzenliyor. Bu yarışmadan ödül alanlar artık medyamızın içinde yönetim kadrolarını oluşturdu. Yarışma bugünlere üniversitelerin, medyanın ve vakfın yakın işbirliği ile gelmiştir. Bu sinerjiye katkıda bulunan tüm taraflara müteşekkirim" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan'ın geçen hafta Doğan Medya Grubu'nun yenilenen yayın ilkelerin açıklarken yaptığı konuşmadan bazı alıntılar yapmak istediğini söyleyen Fetvacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Aydın Doğan şöyle diyor:

Medyanın tanımı değişti, çerçevesi büyüdü. Ancak ilkelerimizin özü değişmedi, özümüz doğru, adil, ilkeli yayıncılık yapmaktır. Elbette işimiz kolay değil, gazetecilik demek hızlı olmak demektir. Dün hız dediğimiz şey, akşam saat 19.00'da bağlanan bir gazeteyi yetiştirmekti. Bugün hız, internette, radyoda, haber televizyonunda iki dakika sonraya haber yetiştirmek anlamına geliyor.

Arkadaşlar, sürat ve hızlı davranma zarureti, yanılış haber yapmanın, insanlara zarar verip, iftira atmanın bahanesi olamaz. Haber atlamayacağız, hızlı davranacağız, başkalarından önce vereceğiz… Ama yanlış ve kasıtlı haber vermeyeceğiz, tek bir kişiye, tek bir kuruma haksızlık etmemek için azami gayret sarf edeceğiz.

Bugün gazetecilerin önündeki büyük sınav, bu iki zorunluluğun birbiriyle çelişkili bir şey olmadığını ispatlamaktır. Sorumluluk duygusuyla, ilkeli duruşla desteklenmiş basın özgürlüğü, hiçbir şekilde yıkılmayacak sağlam bir kale inşa etmektir. Sizden dileğim, bu ilkeleri kendi ilkeleriniz haline getirmenizdir. Bu hem kendimize, hem mesleğimize hem de yaşadığımız topluma karşı görevimizdir."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "90 yıllık Cumhuriyetimizin kısa serüveni içinde 24. senesine ulaşan Genç İletişimciler Yarışması, kurumsallaştı önemli bir nitelik kazandı. Adeta milletimizin Anadolu üniversiteleri ile olan köprülerini inşa ettiniz sizler Anadolu üniversitelerinden buraya uzanmakla. Bu anlamda Aydın Doğan büyük bir misyonu yerine getirdi. Az evvel bir soruya muhatap olduk, hem ben hem de Hanzade hanım. Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden gelen bir genç kardeşimiz aynı soruyu her ikimize de yöneltti. Sorusu şuydu, 'Ödül alanların büyük çoğunluğu Anadoludaki üniversitelerden gelen projeler ve gençler İstanbul ve Ankara dışında ödüllerin büyük çoğunluğunun Anadolu üniversitelerine verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?'. Gerçekten bir yönüyle baktığımızda teknik bir soru. Aslında can alıcı da bir soru aynı zamanda. Bu soruyu her ikimiz de kendimize göre cevapladık ama her ikimiz de doğru cevapları verdik. Genç kardeşime benim söylediğim şuydu, İstanbul ve Ankara üniversiteleri kurumsallaştı, büyüdü, marka değerleri yükseldi. Belki de biraz heyecan kaybı oldu. Ama Anadolu üniversitelerinde çok daha büyük ve yeni bir heyecan var, yeni bir enerji var. Dinamizmleri çok daha farklı bir noktada. Onların öğrencileri de kendilerinin rüştünü ispat etme çabası içerisinde. Dolayısıyla bana göre Anadolu'daki gençlerin bu ödülleri kazanmasının esas nedeni sizdeki heyecanın yarışmaya yansımış olması. Hanzade hanımın cevabını az önce yanında otururken aldım. Bu akşam burada konuşma yapmayacağına göre onun cevabını da paylaşabilirim. Onun cevabı da kendine göre gerçekten doğru ve anlamlı bir cevap. Anadolu'da sadece medya büyümüyor, Anadolu'da aynı zamanda sermaye hareketleri de büyüyor. Anadolu'da sanayi kuruluşları da büyüyor ve zaman zaman Anadolu Aslanları diyoruz, Anadolu Kaplanları diyoruz. Dolayısıyla anadolu'da büyüyen sanayi büyüyen üniversiteleri büyüyen bilimsel çalışmaları beraberinde getiriyor. Budan kaygı duymamamız lazım" diye konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, önemli bir yarışma olduğunu belirterek, "Eskiden büyük aileler içerisinde güçlü iletişimler kurarken, bugün büyük yuvalar, büyük konutlar içerisinde küçük iletişimlerle kendimizi tatmin etmeye çalışıyoruz. Tabi böyle olunca, vazgeçilemez televizyonla, vazgeçilemez internetle ve sosyal medyayla iletişimde çok daha güçlü bir şekilde irtibat kurarken, aile içerisinde yaşamış olduğumuz bu ilişkiler bizleri iletişim kurmada daha dikkatli kurmaya sevk ediyor. Bu konuda Dalaylama'nın da özellikle iletişimle ilgili belki değerlendirilebilecek bir sözünü paylaşmak istiyorum. Dalaylama şöyle diyor: İnsan, insanoğlu aya kadar ulaştı. Aya kadar ulaşan insan maalesef komşusuna gitmekte zorluk çekmeye başladı. Bizler bugün artık aya gidebiliyoruz, uzayın derinliklerine gidebiliyoruz, ama gönül derinliklerine gitmekte ve komşularımıza gitmekte zorluk çekiyoruz. Doğru iletişim kuracak ve gerçekten bu iletişim üzerinden toplumu mutlu edecek insanlara ihtiyacımız var. Medya bu manada bana göre çok önemli bir görev üsteleniyor ve toplumun doğru bilgilenmesinin yanı sıra ilişkilerin iyi düzenlenmesi bakımından da büyük bir sorumluluk taşıyor. Genç iletişimciler sayın Aydın Doğan, sizin vermiş olduğunuz bu ödüllerle inşallah yaşamış olduğumuz bu paradoksları ortadan kaldıracak doğru iletişim stratejilerine de topluma hissettirecekler ve bu noktadan hareketle çok daha birbirleriyle anlaşan uzlaşan, konuşan, görüşen ve birbirleriyle iyi irtibat kurabilen insanlar, toplumlar haline geleceğiz" diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLERİNİ DOĞAN VE BAKAN KILIÇ VERDİ

Yazılı Dal Haberde dereceye girenlere ödülleri Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Röportajda dereceye girenlere ödüllerini ADV Başkan Vekili Sema Işıl Doğan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdi. Araştırma İncelemede dereceye girenlere Doğan Holding Yönetim kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Fotoğrafta dereceye girenlere Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı verdi. Ödüllerinin verilmesinin ardından Aydın Doğan, yarışmada ödül alan üniversitelerin rektör ve dekanlarına birer berat verdi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan eşi ADV Başkan Vekili Sema Işıl Doğan, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Taha Akyol, Altan Öymen, Fatih Çekirge, Nail Güreli, Metehan Demir, Nuri Çolakoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Bu arada ödül töreninin ardından Aydın Doğan ve Bakan Suat Kılıç, yanlarına gelen "Basın Reklamı" dalında "Yandex" adlı çalışmasıyla 3.'lük ödülünü alan Gümüşhane İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencisi Deniz Arı ile bir süre sohbet etti.

ÖDÜLLER:

Birincilik Ödülleri:

Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, 1000 TL'lik para ödülü, D-Smart Kutusu, 28 Haziran – 1 Temmuz 2013 (üç gün) tarihleri arasında Milta Kemer Beach Tatil Köyü'nde konaklama.

Reklam Kampanyası Büyük Ödülü :

Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, 1500 TL'lik para ödülü, D-Smart Kutusu, 28 Haziran – 1 Temmuz 2013 (üç gün) tarihleri arasında Milta Kemer Beach Tatil Köyü'nde konaklama.

İkincilik Ödülleri:

Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, D&R'dan 100 TL değerinde hediye çeki, kol saati, 2 adet kitap.

Üçüncülük Ödülleri:

Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, D&R'dan 100 TL değerinde hediye çeki, 2 adet kitap.

Ayrıca; ödül kazanan tüm öğrenciler Temmuz-Eylül ayları arasında Doğan Medya Grubu'na bağlı gazete, dergi, televizyon ve radyolarda bir ay ile üç ay arasındaki mesleki bilgi ve görgülerini arttırma amaçlı hazırlanan programlardan yararlanma fırsatı.

DERECEYE GİRENLER

YAZILI HABER: Birincilik Ödülüne, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden MERVE ÖZBEK Akdeniz İletişim Gazetesi, Sayı: 88, Sayfa: 5'de yer alan, "Türk Camisinde Çeçen Kampı" adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülüne: İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü öğrencilerinden ASİYE CEREN DURAN Gazetem Gazetesi Sayı: 22, Sayfa: 8'de yer alan, "1728 Yılındaki Som Mermer 2012' de Mezar Taşı Oldu" adlı çalışmasıyla, Üçüncülük ödülüne, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden BURCU DİNÇDEMİR Gazete Kampüs Sayı: 54, Sayfa: 6'da yer alan "Silopi Kahramanı Silahını Satıyor" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

RÖPORTAJ

Birincilik Ödülüne : Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden VOLKAN KALKAN Eriha Dergisi, Sayı: 4, Sayfa: 37-39'da yer alan,

"24 Saat Rolümü Oynadım,Oscar İstiyorum" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden TANER YAPKU Akdeniz İletişim Gazetesi, Sayı: 2, Sayfa: 78-81'de yer alan, "Hayatıma Açılmış Bir Parantez" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden HAYAL MARAŞLI Atölye Dergisi, Sayı: 2, Sayfa: 113-115'de yer alan, "Muavenet'in Bıraktığı İzleri Ruhunda Taşıyor"adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

ARAŞTIRMA-İNCELEME

Birincilik Ödülüne : Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden MERVE MİT Bahçeşehir Haber, Sayı: 11, Sayfa: 4'de yer alan,

"İstanbul'da Yaşamanın Bedeli Ne?" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden NAGİHAN ÜNLÜ Akdeniz İletişim Gazetesi, Sayı: 87, Sayfa: 6-7'de yer alan, "Amerika'daki İlk Türkler" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden SAVASH PORGHAMREZAEİEH İletim Gazetesi, Sayı: 110, Sayfa: 8-9'da yer alan "İstanbul'un Tarihini Değiştiren Ayak İzleri" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

FOTOĞRAF

Birincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden GİZEM YAYLA Atölye Dergisi, Sayı: 2, Sayfa: 34-38'de yer alan

"Rüzgarın Çocukları" adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden DOĞUŞ YOLCU Atölye Dergisi, Sayı: 2, Sayfa: 57'de yer alan "2 Can Dost" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencilerinden BATUHAN İSMAİLOĞLU Bahçeşehir Haber Gazetesi, Sayı: 78, Sayfa: 4'de yer alan, "Postmodern İstanbul" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

MAGAZİN HABERCİLİĞİ

Birincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden DOĞUŞ YOLCU Atölye Dergisi, Sayı: 2, Sayfa: 58-61'de yer alan

"Hayata Yeniden Dönmek" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden SERKAN SIRYOL Eriha Dergisi, Sayı: 4, Sayfa: 32-36'da yer alan,

"Şiirden Otel Yaptık" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden SİBEL GÖRGÜLÜ Gazete Kampüs, Sayı: 56, Sayfa: 11'de yer alan,

"29 Yıl Sonra Gelen Mektup, Aktaş Ailesinin Evliliğini Kurtardı" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

SPOR HABERİ

Birincilik Ödülüne : Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden METİN FARUK TAMER Gazete Kampüs, Sayı: 54, Sayfa: 11'de yer alan

"Yüzme Bilmeyen İşçiler Kano Şampiyonu Oldu" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden SERPİL BAYDAĞ Atölye Dergisi, Sayı: 2, Sayfa: 136-139'da yer alan,

"Mayınlı Arazilerin Milli Atleti" adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülüne: Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden ERCAN KARAKOÇ

Atölye Dergisi, Sayı: 2, Sayfa: 124-127'de yer alan, "Doğubeyazıt'ta 5 Nijeryalı" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

GAZETE MİZANPAJI

Birincilik Ödülüne : İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden ECE KURTULUŞ İletim Gazetesi, Sayı: 117'de yer alan

"İletim Gazetesi Sayı: 117 Mizanpajı" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinden NURCAN ELMAS, AYTEN KAN Ünivers Uygulama Gazetesi, Sayı: 29' da yer alan "Ünivers Uygulama Gazetesi Tüm Gazete" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü

öğrencilerinden CELAL UMUT EREN Gazete Yeditepe, Sayı: 29'da yer alan

"Gazete Yeditepe Haziran 2012 Mizanpajı" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

DERGİ MİZANPAJI

Birincilik Ödülüne : Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden ÖZDEN YILMAZ Eriha Dergisi, Sayı: 54, Sayfa: 9'da yer alan çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden MERVE KARACA Eriha Dergisi, Sayı: 4, Sayfa: 50-53,66-69,120-124'de yer alan çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden ASLI YILMAZ Eriha Dergisi, Sayı: 4, Sayfa: 102-105, 114-119'da yer alan "Türk Sinemasının Hanımefendisi Hülya Koçyiğit 8 Kez Dünya Şampiyonu Oldu 6 Kez Yılın Sporcusu Seçildi" adlı çalışmasıyla, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden KEMAL BOLAT Eriha Dergisi, Sayı: 4, Sayfa: Kapak, 58-61, 70-73, 94-97'de yer alan çalışmasıyla, değer görüldüler.

GÖRSEL:

Görsel Dal jürisi Aslı Öymen'in başkanlığında Ayşenur Arslan, Armağan Çağlayan, Cengiz Erdil, Ozan Onat ve Reyhan Yıldız'dan oluştu.

TELEVİZYON HABERİ

Birincilik Ödülüne: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden BELGİN DURAK "Sokak İnsanları" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden RIDVAN KANARİYA, ZAFER HALATÇI "Engelli Yaşamın Engelsiz Kanatlanışı" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden CANER ÖZDEMİR, OĞUZ ARSLANTÜRK "Termik İstemüyük" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

BELGESEL

Birincilik Ödülüne: Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden ZEYNEP ORAL "Ben,Sen,O… " adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon

Bölümü öğrencilerinden UĞUR ARSLANALİ, ABDURRAHMAN KEÇECİ, ERCAN YILDIRIM, VEYSEL AKŞAHİN "Hala" adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülüne: Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden HÜDAİ ATEŞ, KAĞAN GÖKTEPE, YASİN HATİPOĞLU, OSMAN ADAY "Cneydo(Cennet)" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

KISA FİLM

Birincilik Ödülüne: Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden KAĞAN GÖKTEPE, EMRE KARADAŞ "1982" adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülüne: Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden, NAZİRE TAŞ "Kapı" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve

Sinema Bölümü öğrencilerinden SHOLEH ZAHRAEİ "Granny's Garden" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

TELEVİZYON JENERİĞİ

Birincilik Ödülüne: Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema

Bölümü öğrencilerinden, OĞUZHAN CEYLAN, YASİN ALTIPARMAK "Olmasaydı Sonumuz Böyle" adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden KENAN SUBAŞI, NİLÜFER UZUNHAN "Klaket" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne: İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden DİCLE ERDURAN "Ritim" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

İŞİTSEL:

İşitsel dal jürisi Sezgin Onat'ın başkanlığında, Sema Eryiğit Emek, Hakan Gündüz ve Cem Ceminay'dan oluştu.

HABER PROGRAMI

Birincilik Ödülüne : Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden SERAY BOŞNAK, DÖNDÜ GÜL "Arap Baharı Dünyayı Sarıyor" adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne : Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden NURULLAH TIĞLI, OKAN AKTAŞ, ASLI KARAARSLAN, "Anlat ki Utanayım Srebrenitsa" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden FATİH GÜL, MEHMET KÖSEOĞLU, MİKAİL AKYÜZ "Kadının Fendi" adlı çalışmalarıyla değer görüldüler.

MÜZİK PROGRAMI

Birincilik Ödülüne : Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinden YAĞMUR GÜMÜŞYAY "Hot List" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve

Reklamcılık Bölümü öğlecilerinden KADRİYE ELİF SÖZEN "Türk Kahvesi" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencilerinden DORUK ARSLAN "60 Dakika Blues" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

ŞOV PROGRAMI

Birincilik Ödülüne: Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden KÜBRA BACA "Radyosyon" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden KADRİYE ELİF SÖZEN "Söz Sanat" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden ADNAN RIFAT GÖKTÜRK, MENEKŞE GÜMÜŞ, SELİN FİDANCI, İBRAHİM GEÇBAKAN "Komedi Futbol" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

REKLAM:

Bu daldaki ön jüri Erdinç Mutlu, Gürül Öğüt, Bahadırhan Pekşen ve Teoman Tuğsuz'dan oluştu. Jüri ise Jeffi Medina başkanlığında, Ahmet Akın, Ayşe Sözeri Cemal, Viki Habif, Faruk Kaptan, Ayşegül Molu'dan oluştu.

REKLAM FİLMİ SENARYOSU

Birincilik Ödülüne : Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencilerinden HÜSEYİN AYBEK GÖZÜKIZIL, Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden,

ONUR ERDEM TAN, ÖZGE YALÇIN "Ter Kokan Kahraman" adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne : Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden İBRAHİM DÖNMEZ "Gerçeği Gösterir" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

BASIN REKLAMI

Birincilik Ödülüne : Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden SUZAN CANSU ATEŞER, NATHALİE AYLİN NAMER, ÖMER BALYALI, ERSİN MERT TERLİKSİZ "Raylar" adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden ÜMİT AYDIN "Lipton Yeşil Çay" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden DENİZ ARI "Yandex" adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

AÇIKHAVA REKLAMI

Birincilik Ödülüne : Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden ALİCAN KILIÇOĞLU "Işık, Daha Fazla Işık" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden OKTAY NAMAZOV, GÜLFEM KURT, SELİN KOÇAN "Destek Verin Bir Hayat Kurtarın/Uluslar arası Af Örgütü" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden ÇAĞLAYAN ULUDELEN, ANIL UZUN, "Düşünce Suçları adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

İNTERNET REKLAMI

Birincilik Ödülüne : Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden ÖMER BALYALI "Music Sounds Better with You" adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden HÜLYA ŞAN, TOLGA MERİÇ, YUNUS ÖZBEK "Sıradışı Saçlar Sanatsal Dokunuşlar Koleston" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden BAHADIR BURAK SOLAK, AHMET CENGİZ, FARUK KAYIN

"Off Gelir Sinekler Kaçar/Off Sinek Kovucu Sprey" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler. RADYO REKLAM METNİ

Birincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden BÜŞRA YORULMAZ, MERVE ÇOLAKOĞLU, FARUK KAYIN, AHMET CENGİZ "Sansüre Hayır Çağdaş Gazetecilik Cemiyeti" Adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne : Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden CEM ETYEMEZ, DİLARA EGİN, HÜSEYİN GÜNDÜZ

"Sakın Gelme" adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden KADİR ÖKSÜZ, MEHMET GÖKTEPE

"Pharmaton" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

REKLAM KAMPANYASI BÜYÜK ÖDÜLÜ

Bu Ödüle : Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden

MERVE PEKER, EGE ÖZTAYFUN, DENİZ DAĞLAR ATALAY, TANER AYKUT "Snazzy" adlı çalışmalarıyla, değer görüldü.

HALKLA İLİŞKİLER:

Bu daldaki jüri Ceyda Aydede başkanlığında Tijen Mergen, Fatoş Karahasan, Meral Saçkan, Okşan Atilla Sanön, Fügen Toksü'den oluştu.

KURUMSAL İLETİŞİM PROJESİ

Birincilik Ödülüne : İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden BUSE GÖZDE KARAHAN, MEHTAP MALUMBO, ÖZGE ÜÇTOP, İNCİ ÖZDEMİRCAN "Yetenek Kulübü Kurumsal İletişim Projesi" adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden AYŞE KEYİK, TİMUÇİN KAZAN, FERİHA ŞAHİN, SEMA ÇELİKKAY "Alzheimer Derneği Kurumsal İletişim Projesi" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Bölümü öğrencilerinden MERVE CİRİTOĞLU, SERKAN SÖZEN, MERVE YÜKSEL,

FURKAN ÖZTÜRK "Gençliğin Hızıyla Taşıyoruz/Aras Kargo Kurumsal İletişim Projesi" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

ÜRÜN / HİZMET TANITIM PROJESİ

Birincilik Ödülüne: Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü

öğrencilerinden YUSUF MERT ÖZMEN, MELİS KORALTAN, ÇAĞLA CANSU TOPRAK, FIRAT ALTINIŞIK "MPR Kampanyası - Pringles" adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne : İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden ZEYNEP SEDA YILDIRIM, CANSU YOLCU "Nutellamı Kaşıklıyorum/Dünya Nutella Günü Etkinliği" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla

İlişkiler Bölümü öğrencilerinden GİZEM SÖZER, SALİH METEOĞLU, SEVGİ YILDIRIM,

SİMGE ARDA "Capri Sun" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Birincilik Ödülüne : Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden AYNUR EVECEN, TUĞBA KAVAS, ÖZKAN TEMEL "Tadım Tuz'Suz' Yerinde" adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne : İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden UĞUR ÖKTEN, EREN ÇÖPÜR, YELİZ YAPICIOĞLU,

ECE DAŞDELEN "Haydi Hep Beraber Bisiklete Binelim" adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden BÜŞRA YORULMAZ, TİMUÇİN KAZAN, GÜLFEM KURT, MERVE ÇOLAKOĞLU "Sana İhtiyacı Var Sosyal Sorumluluk Projesi" adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

İNTERNET YAYINCILIĞI:

Bu daldaki jüri Erhan Acar, Ahmet Dalman, Ercüment İşleyen ve Oğuzhan Poyrazoğlu'ndan oluştu.

İNTERNET SİTESİ

Birincilik Ödülüne: Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinden, CELAL CAN VATANDAŞ www.atasine.atauni.edu.tr adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencilerinden, YAVUZ KANBUR, ONUR UZUN www.sendeyaz.org adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinden, ESRA CAN www.gumuskampus.com adlı çalışmasıyla,

değer görülmüştür.

BLOG

Birincilik Ödülüne: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinden, KAAN KÜÇÜKARSLAN Sosyal Bi Dünya Blog Projesi / www.sosyalbidunya.com adlı çalışmasıyla,

İkincilik Ödülüne: Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın bölümü öğrencilerinden, MURAT CAN UYSAL, fashionandgusto.blogspot.com adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencilerinden, FİKRET BEKMEZCİ www.fikretbekmezci.wordpress.com adlı çalışmasıyla, değer görüldüler.

SOSYAL MEDYA PROJESİ

Birincilik Ödülüne : Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinden FARUK KAYIN, YUNUS ÖZBEK, BAHADIR BURAK SOLA www.birteksevginizeksik.com adlı çalışmalarıyla, değer görüldüler.

İNTERNET MEDYA SİTESİ

Birincilik Ödülüne: Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencilerinden, FİKRET BEKMEZCİ, KEMAL BOLAT www.sosyalhaberci.com adlı çalışmalarıyla,

İkincilik Ödülüne: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencilerinden, SÜMEYYE PİLGİR, TANER TOPÇU, BAHAR DOĞAN, BANU EZBER www.haber.marmara.edu.tr adlı çalışmalarıyla,

Üçüncülük Ödülüne: Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencilerinden, BÜŞRA ARSLAN, TEVFİK ALTIN Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinden, FARUK KAYIN, YUNUS ÖZBEK www.akilhaber.net adlı çalışmalarıyla,

değer görüldüler. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title