Haberler

Aydın, Denizli ve Muğla, İçin İkinci Kez Bir Araya Geldi

Güncelleme:

GEKA'nın Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile işbirliği içinde yürüttüğü "Güney Ege Yenilik ve Girişimcilik Stratejisi " çalışmasının, ikinci "Proje Yönlendirme Kurulu" toplantısı Aydın'da gerçekleştirildi.

Güney Ege Bölgesi'nin Ar-Ge ve yeniliğe ilişkin mevcut durumu, işletmelerin kapasiteleri ve sektörel yenilik yetkinlikleri ile bu alanda ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla, GEKA'nın başlattığı "Güney Ege Yenilik ve Girişimcilik Stratejisi çalışmasının ilk toplantısı 11 Aralık 2014 tarihinde Denizli'de yapılmıştı.

Bölgenin yenilik ve girişimcilik öncelikleri, bölgenin işbirliği potansiyeli, illerde öne çıkan sektörlerin tartışıldığı ilk toplantının sonuçları GEKA tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu çerçevede çalışmanın son durumu hakkında bilgilerin paylaşılması, saha çalışmalarına ve çalışmanın devamına yön verecek hususlar hakkında görüşmek üzere Proje Yönlendirme Kurulu toplantısının ikincisi 9 Nisan 2015 tarihinde Aydın'da gerçekleştirildi. Toplantıya Aydın, Denizli, Muğla illerinin yerel yönetimleri, üniversiteleri, kamu kurumları, odalar, özel sektör temsilcileri, GEKA uzmanları ve TTGV yetkilileri katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantının öğleden önceki kısmında iller bazında yapılan analizler ve göstergeler katılımcılara sunuldu ve görüşleri alındı.

Toplantının öğleden sonraki oturumlarında Proje Yönlendirme Kurulu, il bazında rekabetçi ana sektörleri ve bunların alt sektörlerini belirlemek amacıyla 3 gruba ayrılarak grup çalışması gerçekleştirdiler. Çalışma kapsamında belirlenen ana sektörler ve alt sektörler tanımlanarak, bu sektörlerin illerdeki güçlü ve zayıf yanları, öncü firmaları tartışıldı. Bu bilgiler ve diğer analizler ışığında önümüzdeki dönemde saha ziyaretleri yapılacak, iller bazında uygulamaya yönelik strateji ve proje fikirleri üretilecek.

Güney Ege Bölgesi'nde yenilik ve girişimcilik alanında mevcut durum analizinin yapılacağı, bunun yanında Türkiye ve dünya genelindeki stratejik ve teknolojik eğilimler, sektörlerin önündeki fırsat ve tehditler, gelecek beklentileri gibi konularda da analizler yapılarak bölgenin yenilik ve girişimcilik alanında küresel konumlandırmasının gerçekleştirileceği çalışmanın sonuçları 2015 yılı sonunda kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güney Ege Denizli Muğla Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title