Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Kuşadası Engelliler köyünde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Bahar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Kuşadası Engelliler köyünde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Bahar Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Köyde eğitim gören engellilerin dans ve spor gösterileriyle başlayan şenlikte çeşitli müzik grupları da konser verdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Kuşadası Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Canan Güler, engelli çocukların burada doğayla baş başa mutlu ve huzurlu olduklarını ifade etti.

Güler, "Her yıl şenliğimizle köyümüze bir tuğla daha koyuyoruz, bir yenilik daha yapıyoruz. Bu yıl bağışçılarımızın desteğiyle spor salonumuzu tamamlamayı, önümüzdeki yıl yapılacak olan şenliği salonumuzda organize etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe, Aydın Vali yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Belediye Başkanı Özer Kayalı da katıldı.

Karacasu'da öğrenciler 'meyveli pide' yaptı

Karacasu ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinin 'Pide tatlı olarak sunulabilir mi?' projesi kapsamında yaptıkları 'meyveli pide' ilgi gördü.

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi danışman öğretmeni Emine Tarak koordinesinde öğrenciler Tarık Zelveli ve Kader Demir tarafından yapılan proje kapsamında kivi, çilek ve muzdan oluşan meyveli pide yapıldı.

Un, maya, tereyağı, sıvı yağ, süt, şeker ve tuza ilave olarak meyvelerin kullanıldığı pidelerde istedikleri lezzeti yakaladıklarını ifade eden öğrenciler, ilçede böyle bir farklılık yaptıkları için memnun olduklarını belirtti.

Çine'de okuma yazma kursu

Çine Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma yazma kursuna yaşları 50 ila 60 olan vatandaşlar ilgi gösterdi.

İlçede önceki aylarda açılan okuma yazma kursuna özellikle yaşlı kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çine Halk Eğitim öğretmeni Necip Aksoy, kadınların gayretli olduğunu belirtti.

Cesaretlerinden dolayı öğrencilerini tebrik eden Aksoy, hepsinin yılların birikimiyle okuma yazma öğrenme isteklerinin, bir çocuktan daha çok olduğunu aktardı.

Öğrencilerden 60 yaşındaki Hacer Demirkol ise "Bazı zamanlar okuma yazma bilmediğimiz için mahcup olduk, ağladık. Torunlarımızın ve çevremizdeki insanların da desteğiyle cesaret ettik ve okuma yazma öğrenmeye geldik. İnşallah buradan okur yazar olarak ayrılacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kuşadası Aydın Çine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title