Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydını'n Çine ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Aydını'n Çine ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Çine'den Aydın istikametine doğru giden Murat Gün yönetimindeki 09 LL 183 plakalı otomobil, Çine Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde sürücünün direksiyon hakimiyetine kaybetmesi üzerine devrildi.

Ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Aydın Ticaret Borsası

Aydın Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın'ın yerel ürünlerinin satışa sunulacağı bir tesisin kente kazandırılması gerektiğini belirterek, "İncir memleketinde incir alacak yer yok" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Bosnalı, Aydın'ın Ege Bölgesi'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu belirterek iş, siyaset ve ekonomi dünyasına çağrıda bulundu.

Aydın'ın coğrafi konum açısından çok avantajlı olduğunu belirten Başkan Bosnalı, "Aydın topraklarından zenginlik fışkırıyor ancak bu zenginliklerimizi pazarlayamıyoruz. Otobüsle Aydın'a gelen bir yolcu 'İncir nereden alacağım' dediği zaman utanıyoruz. İncir memleketinde incir alacak yer yok. Bu anlamda yerel ürünlerimizin satışa sunulacağı bir tesisi kentimize el birliğiyle kazandırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kurulacak tesislerin kente büyük katma değer kazandıracağını aktaran Bosnalı, "Gıda Serbest Bölgesi" projesinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Aydın Sanayi Odası

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, odalarının üye sayısının 950 olduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bu sayıyı bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada AYSO'nun kuruluş yılında 515 üyesinin bulunduğunu şimdi ise 950 üye sayısına ulaştıklarını aktardı.

Yıl sonuna kadar üye sayısını bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Şahin, "Bin üye 1 milyar dolar ihracat" sloganıyla kent ekonomisinin büyümesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiklerini kaydetti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Bin 500 dönümlük bir arazinin tahsisiyle ilgili bir çalışmamız var. O projeyi gerçekleştirdiğimizde Aydın'ın ihracatı ilk 5 yılda 1 milyar dolar, ikinci 5 yılda 1 milyar dolar olmak üzere 10 yılda 2 milyar dolar artacak. 10 bin kişiye istihdam sağlayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Devlet Hastanesi Mehmet Yunus Şahin Murat Gün Çine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title