Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) ile Nazilli Belediyesi katkılarıyla ağır düzeyde zihinsel ve bedensel yetersizliği bulunan Nuri Gül'e (24) tekerlekli sandalye hediye edildi.

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) ile Nazilli Belediyesi katkılarıyla ağır düzeyde zihinsel ve bedensel yetersizliği bulunan Nuri Gül'e (24) tekerlekli sandalye hediye edildi.

Dernek yöneticisi Muhammet Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli Nuri Gül'ün rehabilitasyon merkezine Kuyucak ilçesinden zor şartlar altında geldiğini, dernek olarak durumu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a bildirdiklerini söyledi.

Gül, Nazilli Belediyesi'nin desteğiyle Nuri Gül'ün tekerlekli sandalyesine kavuştuğunu ifade ederek katkısı olan herkese teşekkür etti.

-Nazilli'de mezarlıklar bakıma alındı

Nazilli Belediyesi ilçede mezarlıkları bakıma aldı.

Mezarlık içi ve çevresinde başlatılan bakım ve düzenleme çalışmalarında Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince parke taşı döşemesi yapılırken Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından mezarlık içindeki bitkilerin budama, bakımları ile kurumuş ot, çalı ve bunun gibi temizlikler yapıldı.

-Germencik'ten kutsal topraklara dualarla gönderildiler

Germencik ilçesi ve çevresinden 33 kişilik kafile, Umre'ye dualarla gönderildi.

İstasyon Camisi'nde düzenlenen törene katılan İlçe Müftüsü Ömer Çoban, ilçede imamların gayretleriyle gruplar halinde her yıl Umre'ye gidildiğini, şu anda 33 kişinin kutsal topraklara uğurlandığını belirtti.

- Aydın'da 2016 yılı hac ön kayıtları başladı.

Aydın'da Hac ön kayıtlarının başlamasıyla birlikte Aydın İl Müftülüğü'nde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, hac ön kayıtlarının internet ortamında da aynı şekilde yapılabileceğini belirtti.

Kocaoğul, "18 Ocak itibarıyla 2016 yılı hac ön kayıtlarımız başladı. İlk defa hacca gitmek için müracaat eden hacı adaylarımız öncelikle bankalara gidip 20 TL ücret ödedikten sonra gelip buraya kayıtlarını yaptırıyorlar. Vatandaşlarımıza bu işlemlerin tamamını internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığımızın sitesinden de hiç müftülüklere uğramadan gerçekleştirebilmektedirler. İnternet üzerinden ücretlerini yatırıp daha sonra da internet üzerinden kayıtlarını yapabilmektedirler" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kuyucak Nazilli Aydın Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title