Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

AYDIN (AA) – Ak Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Söke'de çobanlık yapan Nuri Ozan'ı ziyaret etti.

Öz, 7 Haziran'daki genel seçim çalışmaları sırasında tanıştığı çoban Nuri Ozan'ı seçim sonrası ziyaret etme sözünü yerine getirdi.

Söke Beşparmak Dağı'na giderek Nuri Ozan ile görüşen Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada seçim çalışmaları sırasında Çalı Mahallesi'ne kahvehaneye gittiğini belirterek, "Nuri arkadaşımızla orada tanışmıştım. Partimizin gönüldaşı, hayvanlarını bırakıp bizim yanımıza gelmişti. Sohbet sırasında 'benim de koyunlarım var' demiştim. Seçim sonrası onu ziyaret edeceğimi, birlikte koyun güdeceğimizi söylemiştim. Bugüne nasip oldu" dedi.

AK Parti hükumetinin  2015 yılında Aydın'a 350 milyon lira tarımsal destek sağladığını anlatan Öz, "Çiftçimizin bunun bilincinde olduğunu biliyoruz. Hem gençlere hem çiftçilere yönelik desteklerimiz sürüyor" diye konuştu.

Nuri Öz de 40 yıldır çobanlık yaptığını, 108 koyun ve 30 kuzusunun bulunduğu belirterek Öz'ün ziyaretinin kendisini ve tüm çobanları onurlandırdığını ifade etti.

Nazilli Gazateciler Cemiyeti seçimi

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetiner, güven tazeledi.

Cemiyetin olağan genel kurul toplantısı, kayıtlı 21 üyeden 15'inin katılımıyla yapıldı.

Tek liste ile gidilen genel kurulda  güven tazeleyen başkan Ertan Çetiner'in yönetimi,  Mehmet Yaşar Öztekin, Ayhan Öztürk, Ender Özarklıoğlu ve Mehmet Ali Cintosun'dan oluştu.

Nazilli Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çetiner, gazeteciler arasında birlik, beraberlik ve hoşgörü zemininin oluşmasına katkıda bulunacağını belirtti.

Sinan Dede Türbesi restore edildi

Nazilli'de bulunan tarihi Sinan Dede Türbesi'nin restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 350 yıllık geçmişiyle Nazilli'nin manevi ve kültürel değerlerinden biri olarak görülen ve en son 1967 yılında restore edilen Sinan Dede Türbesi'nin bu önemine yakışır bir çalışmayla yenilendiğini ifade etti.

Alıcık,  "Türbenin iç ve dış yapısında bir dizi çalışma yapıldı. Bütün çalışmalar orijinaline uygun olarak gerçekleşti. Türbenin iç kısmı hattatlar tarafından çini işlemeleri ve eski yazılarla süslendi. Bu çalışmaların yanında MOBESE kameraları kuruldu" dedi.

Nazilli Kaymakamlığı TSM Korosu ilk konserini verdi

Nazilli Kaymakamlığı tarafından kurulan ve 39 kişiden oluşan Nazilli Kaymakamlığı Türk Sanat Müziği Korosu "Yeni Yıla Merhaba" konserini şef Mustafa Dinçkol yönetiminde ve Osman Uslu'nun sunumunda Nazilli Belediyesi Kültür Merkezi'nde verdi.

Nazilli Belediye Sarayı Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konser beğeni topladı.

Konserde 26 eser seslendirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Abdurrahman Öz AK Parti Aydın Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title