Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik'te lenf kanseri tedavisi gören ve eğitimini 4 yıldır evinde sürdürmek zorunda kalan 5. sınıf öğrencisine, karnesi evinde verildi.

Germencik'te lenf kanseri tedavisi gören ve eğitimini 4 yıldır evinde sürdürmek zorunda kalan 5. sınıf öğrencisine, karnesi evinde verildi.

Mesudiye Mahallesi'nde oturan Berfin Aras'ın babası Seyithan Aras, karne teslimi sırasında, lenf kanserine yakalanmadan 4 yıl önce çocuklarına "Mavi Işık Hastalığı" nedeniyle karaciğer nakli yapıldığını söyledi.

Lenf kanseri tedavisi gördüğü için enfeksiyon kapma riski bulunan Berfin'in eğitimine evde devam edildiğini aktaran Aras, karne teslimi için evlerine gelen Kaymakam Ayhan Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaman ile Şehit Cafer Ortaokulu Müdürü Osman Gürsoy'a teşekkür etti.

Öte yandan karne teslimi sırasında gözyaşlarını tutamayan Berfin Aras'ı, babası Seyithan Aras teselli etmeye çalıştı.

TKDK'dan girişimcilere destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın Koordinatörlüğü'nün desteği ile Bozdoğan'da, modern süt sığırı işletmesi kurulduğu bildirildi.

TKDK İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, açıklamasında, Ayhan Bostancı'nın hazırladığı 1 milyon 215 bin lira yatırım bedelli projesine, yüzde 50 karşılıksız hibe desteği sağladıklarını kaydetti.

Avrupa Birliği standartlarındaki tesisleri, Aydın'a kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Çiftçi, "Çiftçilerimiz, üreticilerimiz yatırımlar yapsınlar, bizler de destek olalım. Proje hazırlama süreci, vatandaşlarımızın gözünü korkutmasın. Hibe yoluyla tesis sahibi olan yatırımcılar, girişimde bulunmak isteyenler için örnektir" ifadelerini kullandı.

- Deneme amacıyla başladı, gelir kapısı oldu

İncirliova'nın Sandıklı Mahallesi'nde 5 yıl önce deneme amaçlı melisa üretmeye başlayan Soner Yılmaz, yoğun taleple karşılaştıklarını söyledi.

Hasadın ardından kurutma ve paketleme yaptıklarını anlatan Yılmaz, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, birçok ile ürün gönderdiklerini ifade etti.

Yılmaz, melisanın kilogramını, kalitesine göre 40-50 liraya sattıklarına değinerek, 25 dönüm arazide gerçekleştirdikleri melisa üretimini, daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Soner Yılmaz Germencik Mesudiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title