Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, ilçe merkezi ve mahallelerde yollara parke taşı döşendiğini bildirdi.

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, ilçe merkezi ve mahallelerde yollara parke taşı döşendiğini bildirdi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve mahallelerde çalışmalara hız verdiklerini, bu çerçevede 29 bin metrekarelik alana parke taşı döşendiğini belirtti.

Acil yol ihtiyacı bulunan uzak mahallelere de hizmet götürdüklerini kaydeden Öztürk, "Göreve geldiğimizde acil yol ihtiyacı olan uzak mahallelerimiz vardı. Bunları tespit edip çalışmalara başladık. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile yol yapım çalışmalarımız hız kesmeden sürecek" diye konuştu.

Kuşadası'nda turizm dönemine hazırlık

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında "sıfır işgaliye" kararı alındı.

Karar çerçevesinde, tüm cadde ve sokaklarda, restoran, kafe ve barlar haricinde işyerlerinde sıfır işgaliye uygulamasına geçilmesi öngörüldü.

Yollara ve işyeri duvarlarına manken, raf, dolap ve vitrin gibi işgale neden olacak malzemelerin konulamayacağının belirtildiği karara göre, tente ve pergole gibi noktalara ürün asılması yasaklanırken, hanutçuluk ve çığırtganlık gibi turistlere rahatsızlık verilecek hareketler de engellenecek.

- Mobil Ketem Projesi

Sultanhisar'da, Aydın Valisi Erol Ayıldız'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ın katılımıyla, Mobil Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Nysa otelde düzenlenen programda konuşan Ayyıldız, Mobil KETEM Projesi'nin önemi ve Aydın'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sultanhisar'da 5 hafta boyunca çalışma yapılacağını dile getiren Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Bir kadının kansere yönelik taramaları 30 yaşında başlıyor. Hayatı boyunca bir kez taramaya ikna ettiğimizde rahim ağzı kanserinden ölme riskini yüzde 50 azaltabiliyoruz. Bu çok önemli. Tüm bayanların mahallelerinde, çalıştıkları iş yerlerinde, nerede olursa olsun ikna edilip kanser taramasından geçmeleri sağlanmalı. Tüm bayanlarımıza çağrı yapıyoruz. Gelip Mobil KETEM aracımızda, kanser taramasından geçsinler."

Kaynak: AA / Yerel

Didem Ayyıldız Sultanhisar Koçarlı Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title