Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ), pamukta çeşit seçimini etkileyen faktörler, ekilecek çeşidin yetişme süresi, verim potansiyeli, lif kalite değerleri, çırçır randımanı, dökmeye karşı dayanıklılık ve makineli hasada uygunluk konulu seminer gerçekleştirdi.

Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ), pamukta çeşit seçimini etkileyen faktörler, ekilecek çeşidin yetişme süresi, verim potansiyeli, lif kalite değerleri, çırçır randımanı, dökmeye karşı dayanıklılık ve makineli hasada uygunluk konulu seminer gerçekleştirdi.

Seminerde konuşan TARİŞ Aydın Başkanı Nizamettin Başaran, pamukta tohum çeşit seçimi, toprağı işleme teknikleri, gübreleme, sulama, ekim, zirai mücadele, makineli hasat konularında, çiftçileri bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Başaran, pamuğun ülke ekonomisine sağladığı istihdam ve yarattığı katma değer nedeniyle önemli bir ürün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dünyada başta ABD ve AB olmak üzere uygulanan destekleme politikaları sonucunda genel olarak dünya fiyatları seviyesinde ortaya çıkan düşme eğilimi, özelde ise ülkemizdeki düşük kur düzeyi Türkiye için dış alımı cazip hale getirmiştir. Ülkemiz, tüketiminin yarısından fazlasını ithalatla karşılamıştır."

Başaran, Türkiye'de üretilen pamuğun maliyetinin diğer ülkelere göre daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

Halterde Aydınlı sporcular derece elde etti.

Türkiye Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası'nda Aydın'ı temsil eden sporcular, üç dereceyle döndü.

Türkiye Halter Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası Trabzon'da yapıldı.

Aydın'ın temsilen şampiyonaya katılan Alican Şahin 56 kilo kategorisinde 43 sporcu içerisinden Türkiye 3.sü oldu. Ayrıca 62 kiloda Burak Emre Çakın Türkiye 5.si ve 56 kiloda Erkan Kanöz Türkiye 14.lüğünü elde etti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title