Haberler

Aydın'da Üniversite Öğrencilerine Hijyen Eğitimi

Güncelleme:

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu öğrencilerine hijyen eğitim verilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Didim Meslek Yüksekokulu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi arasında imzalanan protokol çerçevesinde bine yakın öğrenciye hijyen konusunda eğitim verilmesi planlanıyor.

Eğitim faaliyeti kapsamında öğrencilerin, iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıklar ile cilt hastalıklarının belirlenmesi, bu hastalıkların iyileşme halinin tespitine yönelik iş ve işlemlerinin yürütülmesi gibi konularda bilinçlendirileceği aktarıldı.

Kurslarda ayrıca, iş güvenliği, yangın eğitimi, ilk yardım, iş hayatındaki risklere yönelik tedbirler, istihdam konularında da bilgiler sunulacağı vurgulandı.

"Germencik Tarım Stratejisini Belirliyor Projesi"

Germencik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Esen,  "Germencik Tarım Stratejisini Belirliyor Projesi" kapsamında personele stratejik eğitim verdiklerini bildirdi.

Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nca (GEKA) kabul edilen projenin 14 Ocak 2015 tarihinde hayata geçirildiğini aktardı.

Proje kapsamında, Germencik, Koçarlı, İncirliova, Söke ve Kuşadası ilçelerinden 3'er personelin stratejik plan ve planlama konusunda eğitim aldığını sözlerine ekledi.

"İnciliova Kent Konseyi" kuruldu

İncirliova ilçesinde kaymakam Adem Ünal, belediye başkanı Gürşat Kale, belediye daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla kent konseyi kuruldu.

Kaymakam Ünal, konseyin kurulmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "Hangi partide ve düşüncede olursak olalım, burada birlik içinde olmalıyız. Herkesin elini taşın altına koyduğu bir ortamı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Konseyin ilk genel kurulunda başkanlığa Baki Aslantaş seçildi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Germencik Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title