Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Kuşadası ilçesinde bu yıl 16.'sı düzenlenecek olan deve güreşleri için hazırlıklar sürüyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilecek deve güreşi etkinliğinde, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden pehlivan develerin mücadele edeceğini söyledi.

Kuşadası Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ile ortaklaşa düzenleyecekleri etkinliğe tüm vatandaşları davet eden Kayalı, "Bölgenin en görkemli ve iddialı güreşleri için uyum içerisinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Etkinliğe katılanların keyifli ve mutlu ayrılması için tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz. Ekiplerimiz deve güreş alanını hazırlamaya, aksaklıkları gidermeye başladı" diye konuştu.

Belediye ekiplerinden kanalizasyon hattına müdahale

Nazilli ilçesi Yıldıztepe Mahallesinde meydana gelen kanalizasyon sızıntısına belediye ekipleri müdahale etti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların ihbarı üzerine Yıldıztepe Mahallesine giden belediye ekiplerinin, 152 ve 57. sokaklar arasındaki kanalizasyon hattında sızıntı tespit ettiğini söyledi.

Çatlak oluştuğu belirlenen kanalizasyon hattının 50 metre uzağında içme suyu şebeke hattının bulunduğunu aktaran Alıcık, "Ekiplerimizin müdahalesi sonucu 3 metrelik kanalizasyon borusu değiştirildi. Zamanında müdahale edilerek sorun giderildi" ifadelerini kullandı.

Alıcık yaşlı kadınları kutladı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Elde Kırk Yama Kursu"na katılan yaşlıları ziyaret etti.

Nazilli Belediyesi'nce Lütfi Selek Kültür Merkezi'nde düzenlenen kursta yaşlı kadınlarla sohbet eden Alıcık, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yaşlı kadınları kursa katılmalarından dolayı kutlayan Alıcık, "Öğrenme istekleri ve üretkenlikleri örnek olacak bir davranış. İnsanların her yaşta bir şeyler öğrenip üretime katkıda bulunabileceklerini yaşlı bayanlarımız burada ispatlıyor" diye konuştu.

Kurs sorumlusu Nihal Erbakan ise 30 yaşlı kadının kursta eğitim gördüğünü, belediyenin desteklerinden dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

CHP heyetinden Didim ziyareti

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Didim ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Saatçi, Didim Ticaret Odası'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının talep ve beklentilerini öğrenmek istediklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar hedeflediklerini dile getiren Saatçi, "Sivil toplum kuruluşlarının tarafımıza sunacağı raporları partimizin genel merkezine ileterek bunların Türkiye çapında gündeme gelmesini sağlayabiliriz" diye konuştu.

Ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileten Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ise talep ve beklentilerini içeren raporu en kısa sürede CHP İl Başkanlığı'na ulaştıracaklarını dile getirdi.

Saatçi ve beraberindeki heyet daha sonra ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti.

-İncirlova'ya kurulmak istenen fabrika

İncirliova ilçesinde vatandaşların, tarım arazisi üzerine inşa edilmek istenen pirina fabrikasına karşı yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandığı iddia edildi.

Vatandaşlar adına gazetecilere açıklama yapan Sezayi Atalay, 60 yıldır Erbeyli mahallesinde faaliyet gösteren pirina fabrikasının, Yalkıdere kenarındaki 30 dönüm araziye taşınmak istenmesine itiraz ettiklerini söyledi.

Aydın 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne geçen yıl dava açtıklarını belirten Atalay, "Pirina fabrikasının taşınmak istendiği alanda binlerce zeytin ağacı bulunuyor. Fabrikanın doğaya zarar vermesine, ağaçların yok olmasına izin vermemek adına dava açtık. Mahkeme tarım arazileri içerisine bu fabrikanın kurulamayacağına karar verdi" diye konuştu.

Kararın kendilerine tebliğ edildiğini dile getiren Atalay, tarım arazilerini korumak adına mücadelelerini bundan sonra da sürdüreceklerini ifade etti.

Germencik'e kadın doğum uzmanı

Germencik Devlet Hastanesi'ne kadın doğum uzmanı atandığı bildirildi.

Germencik Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Gürkaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıldır kadın doğum uzmanı bulunmaması nedeniyle vatandaşların Aydın'daki devlet hastanelerine gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Özel bir hastanede görev yapan Dr. Kamil Kurt'un, devlet hastanesine kadın doğum uzmanı olarak atandığına işaret eden Gürkaş, İncirliova ve Koçarlı'dan da hasta aldıklarını, eksikliğin giderilmesinin önem taşıdığını aktardı.

Öte yandan kadın doğum uzmanı Kurt, Germencik Devlet Hastanesi'nde görev yapmaktan mutluluk duyduğunu, hastalara en iyi hizmeti verme gayreti sergileyeceğini dile getirdi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Haluk Alıcık Kuşadası Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title