Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Didim'de kırsal kalkınma destekleri anlatıldı.

Didim'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan toplantıda Didim'li üreticiler, yatırım yapmaya çağrıldı.

Didim Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, yöresel ürünler ve kırsal turizm yatırımlarına yüzde 50 oranında hibe kaynak aktarımı ile ilgili bilgiler verildi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, iş adamları ve bölge halkına proje ve yatırım çağrısında bulundu.

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü'nde görevli Proje Uzmanı Abdullah Gülsever, toplantıya katılan üreticileri bilgilendirerek, TKDK'nın süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünleri, meyve sebzelerin ve su ürünleri, süs bitkisi, tıbbı ve aromatik bitkileri ürünlerinin yetiştirilmesi ve pazarlanması, yerel ürünler, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı konularında verdiği destekler hakkında bilgi verdi.

Didim'de "Tarladan usta ellere" etkinliği

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla, zeytin arazisinde zeytin hasadı etkinliği gerçekleştirildi.

Didim-Bodrum karayolu üzeri Bafa Gölü kenarındaki girişimci Ayşe Karapınar'a ait 23 dönümlük zeytin arazisinde düzenlenen "Tarladan usta ellere" etkinliği ile ilgili bilgi veren ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Emrah Yıldız, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri etkinliği bu yıl da sürdürdüklerini ifade etti. Yıldız, "Bu etkinlik ile öğrencilerimizin sınıfta öğrendikleri teorik eğitimlerinin yanı sıra bu ürünlerin sofralarına gelmesine kadar geçen süreçle ilgili fikir sahibi oluyor" dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise etkinliğin üniversitenin aşçılık bölümünde okuyan öğrencilere, zeytinyağının kaynağı olan zeytinin ağacından toplanarak sofraya kadar yağ olarak gelişindeki ilk adımı gösterilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

- Söke'de "Torba Yasa" bilgilendirme toplantısı

Sökeli esnaflar, Torba Yasa ile gündeme gelen vergi borçlarının yapılandırılması konusunda bilgilendirildi.

Söke Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında "6552 Sayılı Kanun kapsamında vergi borçlarının yapılandırılması" hakkında bilgi verilerek, esnafın izleyeceği yöntem ve yapılandırmanın faydaları anlatıldı.

Toplantıda konuşan Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, 6552 sayılı kanunun mükelleflere, sigortalılara, hak sahiplerine ve tüm vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını, önemli avantajlar getirdiğini belirterek borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu hatırlattı. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Emrah Yıldız Aydın Didim Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title