Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Çine'de şoförler "yeni mevzuat" konusunda bilgilendirildi.

Çine Şoförler Otomobilciler Odası Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından çıkartılan yönetmelikler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Çine Belediye Düğün Salonun'da düzenlenen toplantıda belediye bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kurulduğu, toplu taşıma ve ulaşımla ilgili tüm işlemlerin UKOME tarafından yürütüleceği belirtildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Müdürü Osman Zeki Celayir, yeni düzenleme çerçevesinde dört ayrı yönetmeliğin hazırlandığını belirterek "Bu sektörde faaliyet gösteren vatandaş, bu yönetmelikler kapsamında hizmet verecek. Bizim buradaki amacımız, gerek şoförlerin yolcularla veya diğer şoförlerle olan ilişkileri, gerekse diğer taşımacılık veya her türlü problemleri giderici çalışmalar yapmak" dedi.

Söke'de 3. Semt Evi Bağarası'nda  açılıyor

Söke'de  belediyenin düzenlediği hobi ve meslek edindirme kursları ile sergilerin yapılabilmesi amacıyla yeniden dizayn edilen Bağarası'ndaki eski belediyesi binasının Söke Belediyesi Semt Evi olarak hizmet vereceği belirtildi.

Söke'de bulunan Nuhbey ve Sökebey Semt Evleri'nde sonra üçüncü semt evi olarak hizmet verecek olan Bağarası Semt Evi, aynı zamanda Söke'nin yeni mahallelerinde açılan ilk semt evi olma özelliğini taşıdığı ifade edildi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Söke Belediyesi kültürel ve sosyal anlamda da kendisini tüm mahallelerde hissettirecek. İlçe merkezinde açılan kurs ve sergiler ile benzer etkinliklerin Söke'ye bağlı tüm mahalle sakinleriyle buluşması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bunlardan ilki olan Bağarası Semt Evi yıl boyunca hizmet veren konumda olacak" dedi.

BİK bilgilendirme toplantısı

Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın şubesi, bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Aydın Ticaret Odası'nda, Efeler ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, BİK Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, BİK'in çalışma sistemi hakkında bilgiler verdi. Mayıs ayında faaliyetlerine başladıklarını anlatan Akoğlu, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilanlarını mayıs ayından bu yana biz yapıyoruz. Her yeni kuruluşlar ve geçişlerin bir anda mükemmel olamayacağını varsayarak sizlerin de, bizlerinde, basın kuruluşlarımızın da karşılıklı anlayış içinde olacağını inanıyorum. Aydın'da çok güzel bir uyum var." dedi.

Koçarlı'daki tapu sorunu

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztür, Koçarlı'da tapusu olmayan 14 mahalleninin tapu sorunun giderilmesi için girişimde bulunduğunu bildirdi.

Öztürk, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kadastro Daire Başkanlığı'nca İzmir'de düzenlenen Orman Kadastrosu (ORKA) Eğitim Programı'a katıldığını, toplantıda Koçarlı'daki tapu sorununu gündeme getirdiğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanı Naci Yaman ilde konu ilgili özel görüştüğünü ifade eden Öztürk, "Koçarlı'da 14 mahallemizdeki vatandaşlarımızın tapu sorunu bulunuyor. Konuyla ilgili görüşmelerde bulundum. Konunun ilerleyen aylarda çözüme kavuşması için çalışmaların başlanacağı ifade edildi. Tapu veya sahiplik belgesi almaları için bu işin peşini bırakmayacağım. Tapusuz arazi sahiplerinin tapularına veya sahiplik belgesine kavuşmaları için sonuna kadar mücadelemi vereceğim" dedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Bağarası Koçarlı Aydın Çine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title