Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, son dönemde KOSGEB'in ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını belirterek vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, son dönemde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını belirterek vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Vatandaşları arayan dolandırıcıların KOSGEB'den destek kredisi çıktığını, kendilerine bunun posta yoluyla iletileceğini söylediklerini ifade eden Yüzügüler, zarflar 300 ve 500 lira gibi ödeme karşılığında teslim edilerek dolandırıcılık yapıldığını belirtti.

Yüzügüler, "Vatandaşlardan ricamız KOSGEB adına bu tür bilgileri bizzat kurumdan elde etmeleridir. KOSGEB'in işletmelerden para istemek, kargo ile evrak göndermek gibi bir uygulaması bulunmamaktadır" dedi.

Motosiklet sürücülerine uyarı

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, ilçede motosiklet kazalarında artış gözlendiğine işaret ederek sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

İlçede 5 binin üzerinde kayıtsız motosiklet bulunduğunu, sürücülerin kask takmadığına işaret eden Öter, "Oysaki kask takılması sürücüler için çok önemli. Çünkü kazalar genellikle aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geliyor. Kaza geçiren sürücüler bedelini hayatlarıyla ödeyebiliyor. Bu nedenle sürücülerin motosiklet kullanırken kask takması büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Öter, ayrıca traktör sürücülerinin de araçlarının arkasına flaşör takması gerektiğini sözlerine ekledi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title